Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът в Малко Търново отбеляза 100-годишния си юбилей с историческа възстановка и изложба

Съдът в Малко Търново отбеляза 100-годишния си юбилей с историческа възстановка и изложба

Районен съд – Малко Търново отбеляза 100-годишния си юбилей с историческа възстановка и документална изложба. Част от празника бяха официални лица от съдебната и местната власт и местната общественост.

Районен съд –Малко Търново отбеляза 100-годишния си юбилей с историческа възстановка и документална изложба. Част от празника бяха официалнилица от съдебната и местната власт и местната общественост. Гости на юбилеябяха председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, ГалинаКарагьозова, Юлия Ковачева и Елка Атанасова - членове на Висшия съдебен съвет,Яни Бахчеванов – председател на Апелативен съд – Бургас, Боряна Димитрова –председател на Окръжен съд – Бургас, председатели на районните съдилища вобластта, кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев и други.

Заедно сместната общественост те посрещнаха първия кмет на Районен съд – Малко ТърновоНикола Котаров, чиято роля пресъздаде актьорът Юри Ангелов. Възстнановка наисторическите събития показа как той поема поста в Малкотърновския съд. Следтова председателите на Окръжен съд – Бургас Боряна Димитрова и на Районен съд –Малко Търново Мария Москова откриха паметна плоча посветена на 100-годишнияюбилей.

Кметът ИлиянЯнчев връчи официално „Почетения знак на община Малко Търново” за „принос засъхраняване и развитие на ценностите на демократичното общество и за повишаванедоверието в съдебната система в общината”, с който местният Общински съветудостои съда. Председателятна ВКС проф. Груев поднесе “Почетния знак на Върховния касационен съд” напредседателя на Районен съд – Малко Търново.

Той се обърна с поздравления къмсъдиите и съдебните служители работили тук и местната общественост, и гиувери,  че “в центъра на Странджа винагие имало и ще има съд, защото хората тук го заслужават”. Той пожела намагистратите и съдебните служители “да работим както учредителите наБългарската държава, които са имали мъдростта веднага след освобожданието натози край, да подпишат указ на създаването на съд в Малко Търново”.

Членът на ВССЮлия Ковачева поднесе поздравителен адрес и картина от името на Съвета.Следтържеството гостите и гражданите на Малко Търново посетиха документалнатаизложба, разказваща за 100-годишната история на съда. Документите разкриватлюбопитната подробност за първото дело, разгледано от първия съдия НиколаКотаров в първия му работен ден на 02.01.1914 г. – за поставяне поднастойничество на девойка, загубила родилите си в Преображенското въстание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега