Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът остави в ареста чужденец, обвиняем за блудствени действия

Съдът остави в ареста чужденец, обвиняем за блудствени действия

Той ще отговаря пред съда за това, че на 25-и юни т.г., в хотелски асансьор в КК "Слънчев бряг" е насилил малолетно дете.

Несебърският районен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Филип Р.,привлечен като обвиняем за блудство. Чужденецът ще отговаря пред съда за това, че на 25-и юни т.г., в хотелски асансьор в КК "Слънчев бряг" е насилил малолетно дете. За това престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода” за срок от една до шест години.

Пригледане на мярката за неотклонение днес, Районен съд – Несебър отчете, че поделото са проведени разпити на свидетели. Разпитан е и обвиняемият. Извършено еразпознаване на лица. Назначена е комплексна биологична и ДНК-експертиза.Предстои извършването на още процесуални действия, но събраните до момента доказателства,за съда сочат както за преки, така и косвени данни за осъществени от обвиняемияФилип Р. действия, които са наказуеми по българския НК.

Районенсъд – Несебър прие, че негативните психически преживявания на пострадалото лицене е в резултат на безобидни или любезни посегателства, каквито обвиняемият вднешно съдебно заседание се е опитал да представи и да омаловажи, а именно врезултат на извършени от него блудствени действия. Същият изрично е заявил предсъда, че признава тези свои действия, т.е., че съвпадат с описаното вобвинението, което обосновава извод от една страна за безспорност наизвършените от него действия и целения с тях вредоносен резултат, а от другастрана – кредитира и показанията на малолетното дете.

Настоящатасъдебна инстанция прие, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие илида извърши друго престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка занеотклонение „Задържане под стража”. Съдът взе предвид, че пребиваването наобвиняемия в България е с цел туризъм, която цел е изпълнена, поради което нямапричина същият да остане доброволно в Република България.

За съда макар ФилипР. да има забрана да напуска пределите на страната, тя лесно може да бъдепреодоляна предвид че от 01.01.2007 г. спрямо гражданите  на Европейския съюз към които спада иобвиняемия и на техните семейства и на превозните средства, с които пътуват, сеприлагат т.нар. "минимални гранични проверки".

Друговажно обстоятелство, според Районен съд – Несебър е, че Филип Р. не е изпълнилуказанията на разследващия орган, да не се отклонява от местопребиваването сибез да уведоми писмено разследващия или наблюдаващия делото прокурор, апредприел действия по регистрация в друг хотел, което е наложило същият да бъдеиздирван и открит там.

Държавнотообвинение е представило доказателства, че Филип Р. е осъждан за сексуалнипрестъпления. Според съда, действията, които обвиняемият е извършил на 25.06.2017г. сочат, че наложените му вече наказания не са оказали спрямо негопоправителен и превъзпитателен ефект и не са постигнали целта на индивидуалнатапревенция. Обвиняемият демонстрира това, като показва склонност да продължавада извършва сексуални престъпления, за каквито вече е бил осъждан.

Определениетона Районен съд – Несебър подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срокпред Окръжен съд – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега