Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът отложи дело за смърт на пътя

Съдът отложи дело за смърт на пътя

Окръжен съд Бургас днес не даде ход на наказателно дело срещу Петър Филипов за непредпазливо причиняване на смърт при автомобилна катастрофа. Констатирано бе, че не е изтекъл изискуемият от закона седем дневен срок за връчване на копие от обвинителния акт преди първото съдебно заседание, за да може подсъдимият да се запознае с обвинението и да организира защитата си.

Окръженсъд Бургас днес не даде ход на наказателно дело срещу Петър Филипов занепредпазливо причиняване на смърт при автомобилна катастрофа. Констатирано бе,че не е изтекъл изискуемият от закона седем дневен срок за връчване на копие отобвинителния акт преди първото съдебно заседание, за да може подсъдимият да сезапознае с обвинението и да организира защитата си.

Филипов е получил обвинителнияакт на 14.04.2015 г. чрез своята съпруга.Тойе обвинен в това, че на 01.06.2013 год.в около 01.00 ч. в Община Несебър, гр. Несебър на прав участък от пътнодвулентово платно, свързващо с. Равда - гр. Несебър, пред хотели „Соул Несебърпалас” и „Соул Несебър бей”, движейки се в посока с. Равда - гр. Несебър приуправление на лек автомобил ”Ауди S8” нарушил правилата за движение попътищата, допуснал пътно транспортно произшествие с движещия се в насрещнотодвижение автомобил „Сеат Ибиза” с водач 45-годишна жена, и по непредпазливостпричинил смъртта й.

Според обвинителния акт деянието е извършено в пияносъстояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда промила, аименно 1,80 /едно цяло и осемдесет на хиляда/, установено по надлежния ред схимическа експертиза.Съдътопредели делото да бъде разгледано утре с цел да бъдат запазени процесуалнитеправа на подсъдимия. Съдебният състав обърна внимание, че Филипов е потърсенмногократно на посочения от него адрес, за да му бъде връчено в срок копие от обвинителнияакт.

Всички свидетели и вещи лица, които се явиха днес бяха призовани отново заутрешното съдебно заседание.Каточастен обвинител в процеса бе конституирана дъщерята на пострадалата. Тя непожела да предяви граждански иск за причинени неимуществени вреди.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега