Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът постанови 4 години и половина затвор за Анита Мейзер за смъртта на съпруга й

Съдът постанови 4 години и половина затвор за Анита Мейзер за смъртта на съпруга й

Осъдителна присъда бе произнесена и по обвинението в предлагане на подкуп на полицейски служител в размер на 30 000 евро.

Варненският окръжен съд постанови наказание от 4 години и 6 месеца затвор за Анита Мейзер, която бе призната за виновна в убийство по непредпазливост на съпруга й - Николай Димов. Осъдителна присъда бе произнесена и по обвинението в предлагане на подкуп на полицейски служител в размер на 30 000 евро.

Припомняме Ви, че Димов издъхна на 14-и август миналата година, при експеримент за сила със свински опашки в апартамента на Желева. Той трябвало да скъса кабелните стяжки, но вместо това те причиниха смъртта му.

За убийството на Димов, бившата мисис България получи наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ затворнически режим. За предложения подкуп на полицейския служител, за да не извърши действия по служба, тя бе осъдена на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при общ режим, като с присъдата си Варненският окръжен съд й наложи и глоба в размер на 8000 лева.

От двете наказания съдът й наложи по-тежкото, а именно 4 години и половина затвор. Предявеният граждански иск от майката на починалия Николай Димов в размер на 300 000 лева бе одобрен от съда наполовина. В тежест на осъдената Желева са и направените разноски по делото.

До присъдата се стигна, след като подсъдимата се отказа от разглеждане на делото срещу нея при условията на съкратено съдебно следствие, както премина съдебното следствие при първото разглеждане във Варненския окръжен съд. Тогава състав на Варненския окръжен съд наложи на Анита Желева общо наказание 3 години лишаване от свобода. През април тази година обаче Апелативният съд във Варна отмени 3-годишната присъда и делото срещу 53-годишната Анита бе върнато за разглеждане отново на първата съдебна инстанция.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега