Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът потвърди присъда от 12 години затвор на рецидивист за блудство с две деца

Съдът потвърди присъда от 12 години затвор на рецидивист за блудство с две деца

29-годишният Петър Петров от Шивачево (общ. Твърдица) бе признат за виновен.

Бургаският апелативен съд потвърди наказание от 12 години лишаване от свободаза рецидивист, обвинен в блудство с две деца. 29-годишният Петър Петров от Шивачево (общ. Твърдица) бе признат за виновен в това, че през месеците май и август 2015-а година, в село Сборище е извършил действияс цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение надве ненавършили 14-годишна възраст момичета от селото.

Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. По закон при този ред определеното наказание се редуцира с 1/3. Наказаниетоследва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитиеот закрит тип. Петър Петров е осъден да заплати и по 50 000 лв. на законнитепредставители на пострадалите момичета за причинените неимуществени вреди.

Подсъдимият Петър Петров е многократно осъждан за извършени престъпления противсобствеността, като е изтърпявал и ефективно наказание лишаване от свобода взатвор.Врешението си въззивният състав посочва, че не намира основания за намаляване нанаказанието, че по вид и размер то е правилно определено от първата инстанция,при отчитане на всички налични отегчаващи и смекчаващи отговорносттаобстоятелства и точно спазване на правилата по Наказателния кодекс.

"Стака определеното наказание в най-пълна степен ще се съдейства за поправяне ипревъзпитание на подсъдимия, както и за постигане целите на генералнатапревенция", пише още в постановения съдебен акт.

Решениетоможе да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаванена страните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега