Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Създават ново звено, което ще се занимава със събирането на електронните пътни такси

Създават ново звено, което ще се занимава със събирането на електронните пътни такси

То ще се нарича "Национално ТОЛ управление".

В Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде създадено специализирано звено "Национално ТОЛ управление", което ще се занимава със събирането на електронните пътни такси. Това предвиждат предложенията за изменения и допълнения в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на АПИ. Промените са свързани с предстоящото въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси, публикувани са за обществено обсъждане и заинтересованите страни могат да изпращат коментари и предложения до края на месец септември.

„Националното ТОЛ управление“ ще бъде специализирано звено в структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, каквито са в момента областните пътни управления и Институтът по пътища и мостове. За новото звено ще работят общо до 921 души, като 911 от тях ще са на щат в звеното, а останалите 10 - в общата администрация на АПИ. Около 600 от тях ще са ангажирани с контрола на терен по спазване на задължението за плащане на електронни винетки и тол такси от водачите на моторни превозни средства.

До края на годината планираните средства са в размер до 3,6 млн. лв. Те ще покрият разходите не само за персонал, но и текущи и капиталови разходи.

Предвижда се след приемането на промените в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на АПИ до края на 2018 г. в управлението да бъдат назначени максимум 393 служители. Поетапно през следващата година ще се назначат и останалите. Специализираното звено ще се управлява от директор, който ще се назначава от Управителния съвет на АПИ.

Специализираното звено ще поеме функциите по събиране на пътните такси от съществуващата в момента дирекция „Пътни такси и разрешителни“. Нейната работа в бъдеще ще е свързана с дейностите по подготовката за издаването на разрешителни, събирането на такси за движението на тежки и извънгабаритни превозни средства, събирането на такси при издаването на разрешение за специално ползване на пътя чрез експлоатация на търговски крайпътни обекти и пътни връзки към тях, както и на рекламни съоръжения в обхвата на пътя и обслужващите зони.

С предложените изменения и допълнения в правилника общата численост на служителите в Агенция „Пътна инфраструктура“ става 2432 щатни бройки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега