Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Състоянието на двама от обгазените работници в Поморие остава критично

Състоянието на двама от обгазените работници в Поморие остава критично

Другите двама работници, настанени също в реанимацията на областната болница в Бургас, са в тежко общо състояние, но са контактни.

Четиримата работници, които днес пострадаха при инцидент в помпената станция на ВИК – Поморие,  към този момент продължават да са в Отделението по реанимация на МБАЛ-Бургас. Състоянието на двама от тях е тежко, съобщават от здравното министерство.  

Четиримата мъже извършвали ремонтни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие. Като вероятна причина за инцидента се смята натрупано голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води. При влизане в помещението работниците били обгазени, като не са успели да излязат на чист въздух и са паднали на земята. Те са транспортирани незабавно с линейки на Филиала на спешна помощ в Поморие.

Най-тежко пострадалият работник е в кома и е на изкуствена белодробна вентилация. Резултатите от направените компютърни томографии сочат наличие на мозъчен и белодробен оток. В кома остава и втори пациент, чието общо състояние също се оценява като тежко. Той е на изкуствена белодробна вентилация, при него данните показват белодробен оток, но не и мозъчен оток, сърдечната му дейност е ритмична.

Другите двама работници, настанени също в реанимацията на областната болница в Бургас, са в тежко общо състояние, но са контактни.  Във Филиала на спешна помощ в Поморие е оказана медицинска помощ на двама служители от регионалната Противопожарна служба, които са пристигнали на място след сигнала за инцидента. След извършени медицински прегледи двамата са освободени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега