Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Бургас ще загуби милиони без Организация за управление на туристическия район

Табаков: Бургас ще загуби милиони без Организация за управление на туристическия район

Според концепцията за туристическо райониране България трябва да бъде разделена на 9 туристически района.

Бургас ще загуби милиони, ако не се учреди Организация за управление на Бургаски черноморски туристически район. Това обяви на извънредна пресконференция Живко Табаков, упълномощен представител на Учредителния комитет, предава "Фокус".

Причината е, че на 22 февруари не се е състояло учредителното събрание поради липсата на трима от общо 12 кмета в областта. Това са кметовете на Община Царево Георги Лапчев, Община Приморско д-р Димитър Германов и Община Созопол Панайот Рейзи. С решения на Общинските съвети последните са определени като представители на учредителното събрание, а в случай на тяхното отсъствие са определени и техните заместници. По думите на Табаков до момента диалогът между общините и неправителствените организации бил добър.

"Нямаше никакви индикации, че ние можем да не организираме това учредително събрание и да бъдем застрашени до такава степен, че ако пропуснем шанса на 15 март, когато е второто учредително събрание,по който е работено по-малко от 60 години“, каза още Табаков. По думите му за това райониране се работи от 1960 година, като най-голям напредък е имало между 2007 и 2013 година.

През 2013 година идеята е залегнала в Закона за туризма, а през 2015 бива приета. Табаков добави, че до края на тази седмица ще изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, до вицепремиера Валери Симеонов, до министъра на туризма Николина Ангелкова, до Петър Кънев, председател на Комисията по туризъм в НС с което да ги запознае с проблема.

"Разчитам не само аз да алармирам, но да получа подкрепата от абсолютно цялата представителна власт да вземат активно участие в създаването на този туристически район", заяви още Табаков. По думите му след 15 март може да се направи отново процедурата за учредяване на комитет, но това ще отнеме 2 години и милиони левове.

Според концепцията за туристическо райониране България трябва да бъде разделена на 9 туристически района. Към момента има три района - Родопи, в който влизат Пампорово, Велинград, Златоград; Варна и Добруджа; Банско.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега