Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков и Джаро - богове в пиеса на Итън Коен

Играй и спечели билети за постановката
Табаков и Джаро - богове в пиеса на Итън Коен

След като обра всички големи театрални награди за сезона със спектакъла си „Хамлет” от Уилям Шекспир, Явор Гърдев ще представи за първи път пред бургаската публика новия си спектакъл „Почти представление”. Потенциалният кандидат за театралните награди през следващия сезон ще се играе на сцената на Летния театър на 8 юли от 21.00 часа.

След като обра всички големи театрални награди за сезона със спектакъла си „Хамлет” от Уилям Шекспир, Явор Гърдев ще представи за първи път пред бургаската публика новия си спектакъл „Почти представление”. Потенциалният кандидат за театралните награди през следващия сезон ще се играе на сцената на Летния театър на 8 юли от 21.00 часа. 

Звездният екип започва с автора Итън Коен - едната половина от звездното дуо братя Коен -  носител на четири Оскара и девет номинации за Оскар. Сред отличените с награди филми са:  „Фарго“, „Няма място за старите кучета“, „Да отгледаш Аризона“, „Бартон Финк“, „Изгори след прочитане“. Само преди броени дни братя Коен получиха и „Гран при” на фестивала Кан за последния си филм. Режисьорът Явор Гърдев е носител на „ИКАР 2013” и „АСКЕЕР 2013” за режисурата на „Хамлет”,представлението което получи награда „АСКЕЕР 2013” за „най-добър” спектакъл.

Михаил Билалов – бургазлията, който след като получи награда „АСКЕЕР” за „изгряваща звезда” през 1994 г. замина за Франция, за да се върне триумфално на българска театрална сцена през 2010 г. и вземе награда „ИКАР” за главна мъжка роля в спектакъла „Козата или Коя е Силвия” също под режисурата на Явор Гърдев.Синът на големия бургаски актьор Георги Билалов,който зрителите напоследък гледаха в ролята на Джаро от сериала „Под прикритие”, за първи път ще играе на театрална сцена в любимия Бургас.

Георги Стайков, когото всички помнят в блестящата му роля на бунтаря от филма „Вчера”,магнетичното изпълнение в „А сега накъде”, след многобройните си, над 40 участия във международни филмови продукции, също се завърна изключително успешно в България  първо на българския екран със сериала „Къде е Маги”(в ролята на Табаков) ,а сега и на театралната сцена в новия спектакъл на Явор Гърдев „Почти представление”. 

Продуцентът на проекта Асения Стайкова, заедно с режисьора Явор Гърдев са поканили за участие в спектакъла и прекрасните артисти Анастасия Лютова, Иван Несторов, Станка Калчева, Искра Донова и младите Николай Йовин, Юлиян Петров, Елена Телбис, Виктория Лакова и Мартин Лаков.  В звездния екип на спектакъла са и сценографа Чавдар Гюзелев, костюмографа  Даниела Олег Ляхова, автора на музиката на Калин Николов. Преводът  на пиесите и поемите е на Жозеф Бенатов.  

”Почти представление” обединява три едноактни пиеси, изпълнени с черен хумор, така типичен за Коен. Историите тук се завъртат около идеята за Ада, като земно пространство, с което се сблъскваме всеки ден. Докато първата и втората част са значително по-леки, в третата пиеса “Дебат” властва грубият език, преплитат се безкомпромисна агресия и любов, за да се стигне до неочакван обрат.Тук Коен ни среща с Бог, който ни обича, и Бог, който съди. За да се стигне до крайност, в която Бог наритва задника на Бог. 

Всички последвали обрати и промени на гледната точка – в това се включват дори и зрителите – водят до конфликти, които са не по-малко смешни от първоначалния дебат.  Умни, смешни и провокативни, тези текстове разкриват една неочаквана страна от големия талант на Итън Коен. Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години. Билети се продават на касата на ДТ”Адриана Будевска” и на каса Летен театър/до часовника/.


Информационен сайт "PoligrafF" дава възможност на двама бургазлии или гости на града да спечелят безплатни пропуски за представлението. Всеки пропуск важи за двама души. Наградите ще отидат при първите двама, отговорили правилно на въпроса:

Отколко време Георги Стайков не е играл на театрална сцена?

Очакваме вашите отговори на официалната ни страница в социалната мрежа Фейсбук. Играта ще е активна докато получим два правилни отговора или най-късно до 7 юли. В играта нямат право да участват хора, спечелили награди от други игри провеждани от "PoligrafF". Успех на всички!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега