Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тазгодишният Фестивал на солта ще бъде на 10 август

Тазгодишният Фестивал на солта ще бъде на 10 август

Центърът "симБиотично" открива символично сезона идната седмица.

Тазгодишният Фестивал на солта ще се състои на 10 август. Той ще бъде и своеобразната кулминация на лятната програма на природния резерват Атанасовско езеро. Идната седмица центърът "симБиотично" ще даде символично начало на сезона с концерт на Таралежков. Събитието е с вход свободен и ще се състои на 15 юни (петък), от 19:30 часа.

"симБиотично" е нещо средно между музей и информационен център. Любопитното местенце се намира в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща история и всичко най-интересно за Атанасовско езеро.

Стара солничарска барака е превърната в атрактивно място, където е инсталирана известната изложба „симБиотично“, която може да се види, пипне, чуе и вкуси; изложбата „Сол“ на Мариана Сърбова, посветена на трите бургаски езера и Черно море; обособен кът с историята на солодобива в езерото;  образователни игри за деца и кът със сувенири.

Благодарение на дарения на хора от цялата страна е събрана и Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо. За любознателните посетители е организиран и дигитален архив, който предлага документи от живота на солниците, статии, свързани с езерото, както и стари карти на Черно море.

Пространството на Атанасовско езеро това лято ще работи всеки ден от 1 юни до 1 септември (без понеделник) от 11 до 19 часа, а входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега