Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тазгодишното, екологично издание на Флората посрещна първите си посетители

Тазгодишното, екологично издание на Флората посрещна първите си посетители

Екологичната тема е застъпена във всички арт инсталации, чиито послания са за опазване на околната среда и създаване на работещи решения за устойчиво развитие.

Бургас даде символично начало на летния сезон с откриването на традиционното цветно изложение "Флора". Тази година то носи мотото "С поглед към бъдещето". Екологичната тема е застъпена във всички арт инсталации, чиито послания са за опазване на околната среда и създаване на работещи решения за устойчиво развитие.

"Флора 2018" бе символично открита от "домакина" на събитието - кмета на Бургас Димитър Николов. Той, заместникът му Йорданка Ананиева и народният представител Диана Саватева бяха и сред първите посетители на изложението.

Над 90 са изложителите тази година, като отново има автори и флористи от цяла България, както и от чужбина. Екологично насочените инсталации хармонират с нежни и ефирни цветни композиции. В тях преобладават цветя като розата, орхидеята, герберът, лилиумът и стрелицията.

Сред най-ефектните точки от изложението са инсталация, символизираща хармонията между човека и природата, както и длани, обгърнали земного кълбо като доказателство, че хората са тези, които могат да рушат, но и да създават.

Отново във външните площи на едноименния експоцентър има и търговско изложение, където се предлагат както цветя, така и продукти за градината, ръчно изработени сувенири, накити, играчки, предмети, изработени от местни занаятчии по традиционни начини.

Изложението "Флора Бургас" ще бъде отворено до 7 май. Паралелно с изложбената част ще има и съпътстваща програма, включваща различни презентации, работилници и др.

Повече снимки от изложението можете да откриете на нашата "Facebook" страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега