Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази година "Нощта на музеите" ще се проведе на 17-ти май

Тази година "Нощта на музеите" ще се проведе на 17-ти май

Тази година, Нощта на музеите в Бургас ще се проведе на 17-ти май, заяви главен уредник в етнографската експозиция към РИМ – Пламена Кирова в интервюю за радио „Фокус“. И тази година, по традиция градът ни ще се включи в международната инициатива за популяризиране на музейната дейност като предостави на бургазлии и гостите на града да разгледат безплатно експозициите от късния следобед, та чак до полунощ.

Тази година, Нощта на музеите в Бургас ще се проведе на 17-ти май, заяви главенуредник в етнографската експозиция към РИМ – Пламена Кирова в интервюю за радио„Фокус“. И тази година, по традиция градът ни ще се включи в международнатаинициатива за популяризиране на музейната дейност като предостави на бургазлиии гостите на града да разгледат безплатно експозициите от късния следобед, тачак до полунощ. 

Концепцията за тазгодишната Нощ на музеите трябва да бъд готова до началото на май, обясни Кирова. Тя сподели още, че в момента в РИМ могат да се видят две експозиции –постоянна и временна. Постоянната експозиция представлява тъкани, накити отБургас и региона, включващи не само народни костюми, но и дрехи от градскиябит. Има също и мебелировки. Временната експозиция представлява изложба забургазлийката през 30-те и 40-те години на ХХ век. 

"Надявам се до края на годината да успеем да изненадаме нашитепосетители с нова изложба", обеща уредникът. След това добави, че при тях „потокътна идеи е неспирен“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега