Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази година ще броим врабчетата в България през май

Тази година ще броим врабчетата в България през май

Желаещите да се включат в нея, трябва да се регистрират на специалния сайт на проекта.

За втори път ще броим заедно врабчетата в България. Тази година инициативата ще се състои през май. Желаещите да се включат в нея, трябва да се регистрират на специалния сайт на проекта, а в деня на броенето да отделят само 10 минути и запишат данни си. Тези, които вече са го направили миналата година, само трябва да влязат в профила си, обясняват организаторите от БДЗП.

"Ние броим врабчетата“ има за цел да оцени състоянието на трите най-често срещани врабчета – домашно, полско и испанско. На сайта на проекта има интерактивна карта, която предлага на всеки да си запази предварително удобно място, което да посети в деня на броенето.  

На 8 април 2017 година, 550 души в цялата страна преброиха 6 706 врабчета. Тази година ще разчитаме на вас да се включите в броенето през май. Целта ни е да установим закономерности в предпочитанията на птиците към средата. Точно за това, за нас е много важно да се включат колкото се може повече хора от различни по тип населени места.

През май трите вида врабчета със сигурност вече ще гнездят и благодарение на преброяването ще можем да разберем местата, които предпочитат за отглеждане на малките си. Броейки врабчетата дни по-късно, в сравнение с миналата година, ще се опитаме да установим, дали съществуват закономерности в разпространението им преди и по време на гнезденето им.

Миналата година доказахме, че врабчетата избягват места за живот, където нивата на шум са високи и липсват зелени площи, както и че предпочитат среда с разнородни местообитания, която им осигурява необходимите условия за съществуване. Искаме да разберем, дали ще се запази тази закономерност или не с месец разлика в броенето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега