Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази нощ местим стрелките на часовника с час назад

Тази нощ местим стрелките на часовника с час назад

България ще се върне с час назад тази нощ. Връщането на стрелките става в 04.00 ч. през нощта, винаги в последната неделя на месец октомври. Преминаването към лятно време пък става в последната неделя на март, когато стрелките се местят с час напред.

България ще се върне с час назад тази нощ. Връщането на стрелките става в 04.00 ч. през нощта, винаги в последната неделя на месец октомври. Преминаването към лятно време пък става в последната неделя на март, когато стрелките се местят с час напред.

В България лятното и зимното часово време са въведени през 1979 г., когато правителството възприема примера на бившия СССР. Тогава специална комисия към Европейския съюз постановява държавите да имат различно часово време. Към това решение се присъедининяват цяла Европа и Русия.

От 1996 г. по препоръка на Европейската икономическа комисия към ООН лятното часово време продължава до последната неделя на октомври. Решението е взето на базата на медицински, биологични и икономически изследвания в различни страни.

Преминаването от лятно към зимно часово време, освен че пести енергия, чисто икономически, осигурява на хората повече светлина и повишава активността им. Според много специалисти обаче смяната на времето има негативно влияние върху здравето ни, тъй като промяната разстройва вътрешния ни биологичен часовник.

Някои смятат, че връщането на часовника с един час назад може да доведе до изостряне на хроничните заболявания и депресия, докато други експерти обясняват, че това се дължи единствено на самовнушение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега