Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Таксита с чипове надуват сметките на клиентите по морето

Таксита с чипове надуват сметките на клиентите по морето

Таксита с чипове надуват сметките на клиентите по морето, установи внезапна проверка на Агенцията за метрологичен и технически надзор за Северна България. Модерните чипове в апарата увеличават изминатите километри, но шофьорът работи с малко дистанционно, което клиентите няма как да видят, информира в. "Монитор".

Таксита с чипове надуват сметките на клиентите по морето, установи внезапна проверка на Агенцията за метрологичен и технически надзор за Северна България.Модерните чипове в апарата увеличават изминатите километри, но шофьорът работи с малко дистанционно, което клиентите няма как да видят, информира в. "Монитор".

Манипулацията може да бъде разкрита само ако бъде разглобен апаратът, обясни шефът на агенцията Валентин Стойчев. По думите му това е най-модерният метод за манипулиране на апаратите. Допреди няколко години таксиджиите са работили с т.нар. помпи, чрез които са отчитали повече от изминатите километри.Измамата обаче е била лесно разкриваематъй като водачът е ползвал бутон, монтиран на скоростния лост или на пода на колата до седалката му.

По време на акцията инспекторите засичаха изминатите километри и отчетеното от апарата в таксиметровите автомобили. Резултатът показа, че във Варна няма нарушения, отклонения и неизрядни документи на жълтите коли. Служителите първоначално засякоха километрите от Варна до Златните. От курортния комплекс един от тях се качи като клиент в такси, а по пътя проверяващите спряха автомобила до резиденция „Евксиноград”, но проверката не засече нарушение.

Измамите се правят предимно вечер, когато таксиджиите дори не пускат апарата, а се разбират за твърда сума преди тръгването. Обикновеноцената сериозно надвишаватази, която би отчел апаратът. Особено чужденците обаче се съгласяват на по-скъпата тарифа и се качват. Обикновенов пика на сезона експертите от метрологичния надзор проверяват и везни, кантари, средства за измерване на горивото в бензиностанции и газстанции по морето.

Контролът от Шабла, Каварна, Балчик, Албена, Варна, Бяла и Шкорпиловци е извършен в 70 обекта, в които са използвани 165 средства за измерване. Установени са само две нарушения ­във везни без валидни знаци от метрологична проверка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега