Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Таня Андреева: Пари за болниците ще има

Таня Андреева: Пари за болниците ще има

В момента има финансов ресурс НЗОК да разплати медицинската дейност на лечебните заведения, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в сутрешния блок на Нова телевизия. „Има забавяне по отношение на разплащането на надлимитната дейност, но това не означава, че няма да бъде заплатена“, добави Андреева.

Вмомента има финансов ресурс НЗОК да разплати медицинската дейност на лечебнитезаведения, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в сутрешния блокна Нова телевизия. „Има забавяне по отношение на разплащането на надлимитната дейност, нотова не означава, че няма да бъде заплатена“, добави Андреева.

Тя отбеляза, чеискането за актуализация на бюджета на НЗОК е във връзка с притесненията наКасата за това, че към края на годината ще се оформи дефицит и може да няма койда актуализира бюджета през есента. Министърът подчерта, че е важно да сеосигури финансов ресурс, така че в края на годината болниците да не останат слипса на такъв за разплащане на медицинска дейност. Андреева подчерта, чеминалата година бюджетът на Касата беше разписан до месец септември инастоящото правителство намери начин и без актуализация на бюджета да се справис финансовия ресурс, който беше необходим за разплащането на дейност до края нагодината. Андрееванапомни, е НЗОК е обществена институция и не се управлява от министъра наздравеопазването.

„Никога в една система само един човек не е виновен“, заявитя. Министърът изтъкна, че парламентът повече от месец не гласувазаконопроекта, който променя важни неща в Закона за здравното осигуряване, вЗакона за здравето и в Закона за лечебните заведения.  „За първи път се регламентира електроннотоздравеопазване. Националната здравна карта е във фаза на разработка и презесента ще я имаме за първи път. Всички тези неща са заложени в единзаконопроект, който поставя първи стъпки в реформата, но той не е гласуван“,каза министърът.

Поотношение на системата на санаториумите Андреева заяви, че е освободен Съветътна директорите след проверки и констатирани нарушения. Министърът отбеляза, чедиректорът работи за частен център, без да има такова право по закон. Тядобави, че са сезирани АДФИ и други институции, които ще вземат отношение.Андреева не изключи възможността и прокуратурата да се занимае със случая.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега