Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тентите и чадърите в центъра на Бургас ще бъдат бели и без големи рекламни надписи

Тентите и чадърите в центъра на Бургас ще бъдат бели и без големи рекламни надписи

Окончателното решение ще бъде взето на предстоящата в края на месец април сесия на общинския съвет.

Тентите и чадърите в центъра на Бургас ще бъдат бели и без големи и пъстри рекламни надписи. Нюансът на бяло ще може да варира, но по сенниците не бива да има други шарки и украси. Това предвижда промяна в наредбата за преместваемите обекти, внесена от кмета Димитър Николов. Целта на новото правило е унифицирания облик на централните пешеходни части в града.

Предложението предизвика дебат по време на заседанието на комисията по туризъм към общинския съвет, предава БНР. Директорът на дирекция "Правно-нормативно обслужване" Златина Георгиева изрази съмнение, че вратичка отново ще бъде намерена, като производителите просто ще поставят рекламните надписи по "по-дискретен начин".

"Неофициално са дошли представители на дадена фирма при главния архитект и са питали какви трябва да бъдат, за да може те да си изработят нови такива. Така, че тези производители ще съобразят техните чадъри с нашите изисквания. Някъде дискретно ще си сложат надпис, но ще си изработят чадъри, които ще предоставят с продуктите си", посочи Георгиева.

Според председателя на комисията Живко Табаков трябва да се намери оптимално решение, за да изглежда хем града по европейски, но и от друга страна да не се допуска изцяло премахването на рекламите. В крайна сметка от комисията отправиха предложение до общинския съвет, в което остава вариантът за еднаквите цветови гами, но се допуска поставянето на рекламни надписи само във вътрешната част на тентите и чадърите.

Промените предвиждат и конкретни изисквания за  разполагането на преместваемите обекти относно отстоянията от улични платна, тротоари, сгради, растителност и др. Окончателното решение ще бъде взето на предстоящата в края на месец април сесия на общинския съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега