Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Теодосиев: Едно дете, за да развие интелекта, си трябва до 9-и клас да прочете 1000 книги

Теодосиев: Едно дете, за да развие интелекта, си трябва до 9-и клас да прочете 1000 книги

Учителят и физик изнесе лекция на тема "Успешният човек и методика за формиране на силов интелект" в Бургас.

"Това, което правя е да преведа условието на задачата за учениците на разбираем език. Едно дете, за да бъде успешна личност и да развие интелекта си трябва до 9-ти клас да прочете 1000 книги по 600 страници едната. Освен това трябва да се занимава и с точни науки". С тези думи се опита да вдъхнови бургаските младежи вдъхновителят и учител по физика Теодосий Теодосиев - Тео.

Той гостува в Бургас в четвъртък, за да изнесе мотивиращата си лекция "Успешният човек и методика за формиране на силов интелект". Залата в Експозиционен център "Флора Бургас" се оказа тясна да побере всички желаещи да чуят какво ще каже физикът. На събитието присъстваха ученици от бургаски училища и преподаватели от областта на природните науки и екологията.

"Практиката ми показва, че човек, който си е прочел 1000-та книги и се е занимавал с точни науки като малък, в крайна сметка развива интелект на световно ниво. За да напредне един човек в нещо, то той трябва да изразходва 20 000 часа за него. Който тръгва по трудния път накрая получава голямата награда. Търсете нестандартната пътечка, по която да преминете. Свръх постижения не могат да се направят от ограничен човек. И тук идва смисъла от 1000-та книги или 10 000 години човешка цивилизация", сподели пред аудиторията Теодосий Теодосиев.

Теодосий Теодосиев е един от най-изявените и признати учители по физика в България повече от 40 години. Ръководи специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Автор е на учебници и стотици научни статии по физика.

В школата, създадена от учителя Тео в Казанлък се обучават ученици, които печелят медали по физика от международни олимпиади. Възпитаниците му постигат високи резултати благодарение на специалния му подход при обучение, чрез създаване на експериментални задачи по физика. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Talant
    26 апр 2021 02:14

    Ако детето се научи, да чете в първи клас (малко късно за успешно дете, но да дадем шанс и на другите) за, да прочете 1000 книги по 600 страници до края на 9-ти клас това е 600000 страници / (9 години по 365 страници) = 600000/3285=182.6 страници на ден. М да.... Хайде ще спра до тук.

    3 : 5

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега