Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тийнейджъри пребиха зверски 3-годишно дете

Тийнейджъри пребиха зверски 3-годишно дете

Двама тинейджъри, които били наети като детегледачи, пребиха зверски 3-годишно дете от столичния квартал „Зона Б-19”. 18-годишните Александър и Патрик прибирали 1200 лева, за да се грижат за малкия Христо, наричан от роднините му Еци. Вместо това обаче те системно го пребивали. Последният побой се оказал почти фатален, пише в. "Монитор".

Двама тинейджъри, които били наети като детегледачи, пребиха зверски 3-годишно дете от столичния квартал „Зона Б-19”. 18-годишните Александър и Патрик прибирали 1200 лева, за да се грижат за малкия Христо, наричан от роднините му Еци. Вместо това обаче те системно го пребивали. Последният побой се оказал почти фатален, пише в. "Монитор".

Еци е в тежко състояние, с опасност за живота. Краката и ръцете на детето са осеяни с хематоми, има мозъчен кръвоизлив.В понеделник вечерта Христо е откаран в кома в „Пирогов”. Веднага след постъпването му дежурен екип от неврохирурзи е предприел спешна операция. Детето все още не е стабилизирано, в реанимацията е на вентилаторно дишане. „По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата на детето има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са”, каза пред журналисти говорителят на „Пирогов” Мария Пойразовa.

Майката на детето – Невена, е музикант, свири и пее на пътнически кораби в Скандинавия. 38-годишната жена се грижи сама за детето си, след като е била изоставена от бащата още по време на бременноста си. Момченцето е кръстено в памет на най-добрия й приятел – музикант, починал от тежко заболяване преди години. Бащата не е давал нито лев за издръжката на детето и не се е интересувал от него, разказаха близки. По време на круизите, благодарение на които е успявала да осигурява сама прехраната на детето си, Невена е наемала жени да се грижат за Христо. Намерението й е било да отведе сина си завинаги от България, веднага щом успее да се установи на постоянна работа в чужбина.

„За нас няма бъдеще тук”, е споделяла майката пред познати. Жилището й е наследствено, няма близкикоито да помагат на нея и малкия Еци. Преди три седмици Невена наела двама младежи на по 18 години, които да се грижат за детето, докато тя отсъства от България. Александър и Патрик са били ангажирани срещу 1200 лв. хонорар за времето, в което няма да е тук. Повече от седмица на съседи направило впечатление, че младежите се движат заедно и поединично, но без детето. На въпрос защо не го извеждат пред блок 13-14 в столичния квартал „Зона Б-19”, двамата отговаряли, че не излизат навън заради жегите.

Причината обаче била съвсем друга.Травмите на детето показват, че то е удряно нееднократно от хората, които е трябвало да се грижат за него. Системният тормоз взел превес в понеделник вечерта, когато състоянието на Еци се влошило и той изпаднал в кома. Тогава „гледачите” започнали да го заливат със студена вода, за да се свести. След като това не дало резултат, единият от тях се уплашил и позвънил на съседката Мария, за да потърси помощ. Съпругът на жената свалил безпомощното момченцена ръце с асансьора, след което то било заведено в „Пирогов”.   

Малко след това Александър и Патрик са задържани от полицията. Те са отведени в СДВР. Информирана е и Софийска градска прокуратура, която е привлякла Александър и Патрик като обвиняеми за опит за убийство. Те са задържани за 72 часа, като от държавното обвинение се очаква да поиска те да останат в ареста за постоянно, докато тече разследването срещу тях.

Майката на Христо го проверявала по скайп и по вайбър. Така тя се уверявала, че детето й е добре. През последните дни обаче младежите спрели да й го показват, като си измисли различни оправдания. Уикендът пък изобщо не си вдигнали телефоните. След като разбрала новината за пребитото си дете, Невена Велинска веднага потеглила за България. Според съседите й от блок 13-14 в „Зона Б-19” тя се е прибрала вчера. В нейно присъствие дознатели и служители на различни служби са направили оглед на апартамента, в който се е разиграла трагедията.

„Искам само да видя детето си”, промълвила тя пред съседите си, след което се качила в апартамента.Комшиите на Невена разказват, че тя е била много грижовна самотна майка и детето й винаги е било гледано добре, докато я няма. Описват го като изключително кротко дете, лъчезарно, което е любимец на 21-етажния блок и всички му се радват. Никога досега не е имало проблеми, докато майка му си е изкарвала прехраната, свирейки по кораби в скандинавските държави.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега