Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Българските избиратели трябва да са убедени в нуждата от ляво управление

Тишев: Българските избиратели трябва да са убедени в нуждата от ляво управление

„Основен лайтмотив на нашата кампания в Бургас и в цялата страна ще бъде, че българските избиратели трябва да бъдат убедени, че в България и Европа трябва да има ляво управление. Това доказва постигнатото от правителството за последните десет месеца в сферата на пенсионната и социалната система, образованието и др.“ С тези думи откри предизборната кампания в града кандидатът от Бургас в евролистата на БСП – Николай Тишев.

„Основен лайтмотив на нашата кампания вБургас и в цялата страна ще бъде, че българските избиратели трябва да бъдатубедени, че в България и Европа трябва да има ляво управление. Това доказвапостигнатото от правителството за последните десет месеца в сферата напенсионната и социалната система, образованието и др.“ С тези думи открипредизборната кампания в града кандидатът от Бургас в евролистата на БСП –Николай Тишев.

По думите му, естествено е да се очаквапо-ниска избирателна активност, тъй като гражданите все още не осъзнаватнапълно важността на изборите за европейски парламент. Именно това е ипричината БСП да постави в листата си кандидат от областта, който да провеждаместна кампания. Според председателя на областния изборен щаб – Атанас Зафиров,това ще осигури по-висок интерес от страна на жителите на областта.„Това е кампания с голям залог, както забъдещето на Европа като цяло, така и за бъдещето на България в частност. Ние щепроведем една позитивна и изпълнена с дух и настроени кампания“, обеща Зафировпред журналисти в Бургас.

По думите му се очакват над 100 срещи на гражданите скандидатите от евролистата. В това число, председателят на общинскиясъвет на БСП – Евгений Мосинов добави и факта, че в края на месеца, министерскисъвет ще заседава в Бургас. „Това трябва да покаже, че Бургас не е забравен, адори напротив, градът е сред основните цели на регионалната политика“.

Мосинов категоричнозаяви, че като основен опонент социалистите виждат ГЕРБ. В рамките на срещата с журналистиучастие взе и народният представител Петко Атанасов. Той подчерта, че приетитезакони и постигнатото ще бъдат най-големия плюс в кампанията. „Факт е, чеколкото провалени заседания имаме, още толкова извънредни сме провели,“коментира той.

На журналистически въпрос какъв резултаточаква партията на евроизборите, председателят на областния изборен щаб –Зафиров заяви, че минимумът е 6 представители. „Всичко над тази цифра ще приемемза успех“, добави той. Що се отнася до преференциалния вот,Зафиров коментира, че въвеждането му за първи път в евроизборите е добър тестдали системата ще сработи.

„Преференцията е по-важна при едни местни илинационални избори. Тук листите са внимателно подбрани. Въпреки това, смедоволни, че ще можем да проверим дали тази система ще проработи, предиследващите вътрешни избори“, коментира той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега