Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Никой не е против отварянето на Зоната за обществен достъп

Тишев: Никой не е против отварянето на Зоната за обществен достъп

„Нито ръководството, нито служителите на „Пристанище Бургас“ ЕАД са против това покрай вълнолома да има алея и вход към Зоната за обществен достъп на порта. Аз правя това, което винаги съм заявявал като своя цел – да удовлетворя интересите и на всички страни – на служителите на порта, както и на бургазлии и гостите на града.“ Това коментира пред "PoligrafF.net" директорът на Пристанището – Николай Тишев.

„Нито ръководството, нитослужителите на „Пристанище Бургас“ ЕАД са против това покрай вълнолома да имаалея и вход към Зоната за обществен достъп на порта. Аз правя това, коетовинаги съм заявявал като своя цел – да удовлетворя интересите и на всичкистрани – на служителите на порта, както и на бургазлии и гостите на града.“ Товакоментира пред PoligrafF.net директорът наПристанището – Николай Тишев.

Той подчерта, че въпреки че не еприсъствал на пресконференцията на синдикатите миналата седмица, тъй като еизвън страната в момента, те никога и никъде не са се обявили против отварянетона Зоната за свободен достъп.

Единственото им искане е тя да не нарушавадейността на пристанището, което освен че посреща пътници, посреща и тежки искъпи товари. По думите му, в общ интерес е двете дейности да могат да сесъчетават.

„Тъй като Зоната обхваща достаголяма площ, от 1-во до 4-то корабно място, те се притесняват, че ако тяпопадне извън нашата юрисдикция, това ще блокира товаро-разтоварателнатадейност. Мисля, че общината вече разбра това“, допълни Тишев.

Колкото до изявлението наОбластния управител – Павел Маринов, директорът на порта коментира единствено,че не е наясно защо то е ориентирано към него, при положение че въпроснитеизявления и действия от миналата седмица са били инициатива на синдикатите, които нямат нищо общо сръководството на порта.

Директорът на „Пристанище Бургас“сподели с нас и това, че подписката, внесена при кмета, така и не е достигнала дотях. „При положение, че става дума за проект в рамките на дейността напристанището, мисля че тази подписка трябваше да бъде входирана при нас. Аз несъм я виждал още, нито колегите от ръководството“, коментира той.

Тишев допълни, че съвсем скоро щестартира изграждането на инфраструктурата на Зоната вътре в пристанището, следкоето се очаква и Общината да се погрижи за нейната част от проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега