Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Подпомагането на младите семейства е по-важно от пътищата

Тишев: Подпомагането на младите семейства е по-важно от пътищата

"Да, пътищата са важни, но според нас е по-важно да се подпомогнат младите семейства с деца в Бургас, защото децата са нашето бъдеще“, коментира Николай Тишев.

Ден преди 14-ото редовно заседание на Общински съвет, представителите на БСП в местния парламент по традиция коментираха някои от най-горещите теми, които ще влязат в дневния ред.

Николай Тишев отправи критики към предложението на зам.-кмета Красимир Стойчев за вътрешнокомпенсирани корекции по общинския бюджет. Промените ще пренасочат средства за ремонти на пътната инфраструктура, инициирани след жалби на граждани. Предложената сума е близо 1,5 млн. лева, които ще бъдат взети от други пера.

Съветникът от БСП изрази негодувание срещу пренасочването на средства към пътищата, при положение, че още при строежа на бюджет 2016 съветниците от партията предлагаха пренареждане на парите към социални плащания.

„Когато гледахме бюджета и правехме нашите предложения за социални плащания, тогава с апломб ни беше обяснено, че бюджетът е балансирано разчетен до стотинка. А сега, няколко месеца по-късно, се предлага пренасочване на тази крупна сума. Да, пътищата са важни, но според нас е по-важно да се подпомогнат младите семейства с деца в Бургас, защото децата са нашето бъдеще“, коментира Николай Тишев.

Той се изказа критично и по адрес на предложението на Константин Луков зам.-кметовете да могат да отхвърлят решенията по комисии по въпросите за социалното финансиране. „Защо да заседават тези хора и да вземат решения, ако зам.-кметът има право да не се съобрази с тях“, реторично попита Тишев.

Една от горещите теми е и т.нар. „докладна за късите гащи“. Според Евгений Мосинов тя е със „спорна законосъобразност“ и превръща Общински съвет в говорилня, тъй като отнема времето и вниманието на съветниците от далеч по-важни въпроси. По думите му, подобни забрани нямат място в администрацията.

„Общинските съветници не сме на нивото на обществени критици. Ние също не сме безгрешни. Това не е политика, а въпрос на морал и добро възпитание”, коментира Мосинов. Той добави, че наредбата трудно ще подлежи на контрол от страна на властите, а може да се сметне за дискриминационна норма.

Юристът посочи, че предложението за ново разширяване на Синята зона се отклонява от политиката за ограничаване на паркирането в Централна градска част и с редовното добавяне на нови райони може да се стигне и до Синя зона в ж.к. „Славейков“. Той посочи, че БСП подкрепя съдебното оспорване на решението за омбудсмана и коментира, че „когато съветниците не могат да се обединят около кандидат, това не означава да закрият длъжността“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега