Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тодорова: Покачването на цените не е единственият начин секторът да влезе в релси

Тодорова: Покачването на цените не е единственият начин секторът да влезе в релси

Следващо увеличение може да има през април или юли, но до този момент тази възможност не се обмисля, тъй като преди всичко трябва да стане ясно дали ще има реформи в сектора.

"Покачването на цените не е единственият начин секторът да влезе в релси. Бих искала да видя първо реформи. Ако те не се случат, ако няма никакъв друг начин, тогава ще се вдига цената". Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране - Светла Тодорова в ефира на bTV.

Тя поясни, че следващо увеличение може да има през април или юли, но до този момент тази възможност не се обмисля, тъй като преди всичко трябва да стане ясно дали ще има реформи в сектора.

"Трябва да има визия за това дали ще се промени структурата на пазара - НЕК дали ще остане с функции на обществен доставчик, дали ще има квоти за производителите, дали ще се пристъпи към либерализация на пазара. Тоест, моделът в момента не предполага развитие на пазарни механизми", посочи Тодорова.

Председателят на ДКЕВР посочи, че една от основните причини за кризата в сектора е неколкократното намаляване на цените, които не могат да се компенсират с намаление на разходите.

Светла Тодорова категорично отрече да е била обект на политически натиск за промяна в цените, нито за увеличение, нито за намаление. Що се отнася до законовите промени в структурата на ДКЕВР, тя посочи, че в действителност комисията, в сегашния си състав, е силно затруднена в управлението на четири сектора. Но според нея, предложеното в закона разделение не би било ефективно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега