Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Този месец гледаме Шехерезада и Манон Леско в Операта

Този месец гледаме Шехерезада и Манон Леско в Операта

Този ноември приказките на Шехерезада ще са по-завладяващи от всякога, защото ще бъдат разказани от балерините на Операта. Известното представление по музика на Римски – Корсаков и по хореография на балетмайстора на Операта проф. Хикмет Мехмедов ще се играе на 24 ноември, от 19 часа.

Този ноември приказките на Шехерезада ще са по-завладяващи от всякога, защото ще  бъдат разказани от балерините на Операта.  Известното представление   по музика на Римски – Корсаков и по хореография на балетмайстора на Операта проф. Хикмет Мехмедов ще се играе на 24 ноември, от 19 часа.  

Благодарение на изящните танци  публиката ще се потопи  в света на 1001 нощ, където властва жестокият персийски цар Шахриар, но обграден от прелъстителни ориенталски танцьорки и самата Шехерезада, която знае как да разтопи леденото му сърце. Купилите си билет за 24 ноември ще гледат две представления.

Второто е балетът на Франц Шуберт – „Романтично”, отново по хореография на проф. Хикмет Мехмедов. На сцената ще видим солистите на Софийската национална опера Веса Тонова и Емил Йорданов, както и  балетните артисти на Бургаската опера Людмил Златев, Недко Георгиев, Анелия Иванова и  Лора Пехливанова.

За завършек на месеца е запазена фаталната любов в „Манон Леско”.  Произведението на  Джакомо Пучини ще се играе на 27 ноември, от 19:00 часа в залата на Държавна опера – Бургас, а публиката ще стане съпричастна на тежката съдба на главната героиня. Манон  е  млада жена, чийто път е решен  -  трябва да отиде в манастир, но вместо това се оказва в обятията на истинската си любов де Грийо ...  докато парите свършат. Безпаричието заличава роматиката от съзнанието й и тя избира  заможния рентиер Жеронт дьо Равоа, за да разбере по-късно, че е направила грешка. Манон Леско ще бъде изпълнена от невероятното сопрано Йоана Железчева, любимият й  де Грийо  от Даниел Дамянов, а ценичният й брат от баритона Александър Крунев.

Цената на билетите  за представленията е съответно:  8, 10 и 12 лева, а за учащи и пенсионери  - 6 лева. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакетът „Фамилия”  включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега