Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Този уикенд местим стрелките на часовника с час напред

Този уикенд местим стрелките на часовника с час напред

Това ще се случи в нощта срещу църковния празник Благовещение.

Този уикенд, въпреки прогнозите за зимни температури, България ще премине към Лятно часово време. Това ще се случи в нощта срещу църковния празник Благовещение. В 3 часа сутринта на 25-и март ще трябва да завъртим стрелките на часовника с час напред. В този ден ще спим с един час по-малко.

Често се твърди, че първият, предложил лятното часово време, е Бенджамин Франклин. На практика, обаче, идеята е приложена за първи път в  Германия по време на Първата световна война. Местенето на стрелките в Европа е въведено през 1976 г. по искане на Франция. Във Великобритания обаче се прилага от 1908 г. В България тази практика е въведена през 1979 г. С постановление от 1997 година лятното часово време влиза в сила от 3,00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

Преминаването към него се налага, тъй като остава дума за система, „спестяваща“ от дневната светлина. Тя се използва най-често в районите с умерен климат, където в зависимост от сезона се наблюдават значителни промени в съотношението между светлата и тъмната част от денонощието. Според някои експерти, нуждата от смяна на времето вече е отпаднала и носи повече негативи, отколкото ползи, най-вече за здравето на хората.

Тази година Европейският парламент призова за задълбочена оценка на настоящата смяна между зимно и лятно часово време и ревизия на режима, ако е необходимо. Евродепутатите приеха, че множество проучвания не са успели да достигнат до заключителен резултат, но от друга страна, има индикации за негативни последици за човешкото здраве. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега