Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Тони Ердман" открива Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас

"Тони Ердман" открива Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас

Филмът "Тони Ердман", който е отличен с пет награди на Европейската филмова академия и е носител на наградата LUX на Европейския парламент за 2016 г., открива Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас на 5 юни от 18.30 часа в Експо център "Флора".

Филмът "Тони Ердман", който е отличен с пет награди на Европейската филмова академия и е носител на наградата LUX на Европейския парламент за 2016 г., открива Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас на 5 юни от 18.30 часа в Експо център "Флора".

Както твърдят критиците: "Щом реализмът не стига - да влезе сюрреализмът". "Тони Ердман" (Toni Erdmann) на младата германска режисьорка Марен Аде е най-обсъжданото европейско заглавие на миналия фестивален сезон, като филмът получи и номинация за чуждоезичен "Оскар".  Това е една интригуваща и болезнена комедия на съвременните нрави през доведени до абсурд реалистични ситуации от живота. Творбата е посветена на тъжния факт, че докато играем социални или интимни роли, губим връзката с живота и с най-близките си.

Фимът е смел до лудост, на места дори шокиращ, за лудостта на света, в който живеем.Историята е за отношенията между баща (Петер Симонишек) и дъщеря (Сандра Хюлер), Фонът е днешна Европа на ръба на икономическа и ценностна криза. Той е провинциален учител по музика, остаряващ в самота, в опит да се справи с нея си има "второ аз" - Тони Ердман. В него е с разчорлена хипарска перука и смешни зъби, и с детинска прямота казва каквото мисли. Тя е роботизирана бизнес дама, консултант по освобождаване на работни места, в случая от западаща румънска рафинерия. Той нахлува в нейния разграфен и рационализиран живот първо като себе си, после като Тони Ердман, за да й напомни, че е жива.

Подобно на своя главен герой, самият филм е прям и без задръжки. Камерата присъства около героите без мизансцен, в нито един момент не знаем какво ще последва - сякаш живи хора пред очите ни решават накъде ще кривне действието. Всяко следващо усилие на Ердман да извади дъщеря си от релсите е катастрофа. И по правилото на парадокса - всяко разминаване сближава двамата, а зрителите стигат до прозрението, че докато си мислим как правим нещо много важно, животът отминава, разчленен на мигове. Всеки има своя Тони Ердман. Въпросът е колко често го пускаме на свобода. Прожекцията ще бъде на 5 юни /понеделник/ в Експо център "Флора", зала 2 от 18:30 часа, а входът е свободен. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега