Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тоска, Шехерезада и Набуко омагьосват Операта през април

Тоска, Шехерезада и Набуко омагьосват Операта през април

Фаталната певициа Флориа Тоска, омайната разказвачка Шехерезада и вавилонският цар Набуко са само част от персонажите, с които Държавна опера – Бургас ще срещне публиката през месец април.

Фаталната певициа Флориа Тоска, омайната разказвачка Шехерезада и вавилонският цар Набуко са само част от персонажите, с които Държавна опера – Бургас ще срещне публиката през месец април.

Този петък първа на сцената ще излезе красивата Тоска, в чийто образ ще се превъплъти сопраното Нона Кръстникова. Нейният възлюбен – художникът Марио Каварадоси,  ще бъде изигран от Стоян Даскалов. Операта от Дажакомо Пучини ще се играе на 3 април, от 19:00 часа. Режисьор на представлението е директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев, диригент е ирландецът Крис Маккракън, а концертмайстор e Ваня Златева.

На 6 април, от 19 часа, бурните страсти ще бъдат заменени от изкусителни ориенталски танцьорки, а решилите да посетят Операта ще могат да гледат две  представения - "Шехерезада" и "Романтично". Благодарение на изящните танци публиката ще се потопи  в света на 1001 нощ и музиката на Шуберт. Двете представления са по хореография на балетмайстора на Операта проф. Хикмет Мехмедов.

Освен за любителите на балета, от Операта са помислили и за почитателите на филмовата музика. На 9 април, от 19:00 часа, концертът „Цигулката в киното" ще ни припомни познати мелодии от хитовите ленти:  „Гладиатор", „Карибски пирати", „Розовата пантера", „Кръстникът", „Мисията невъзможна", Стар Трек, „Алената буква", „Усещане за жена", „Чикаго", „Маската на Зоро", „Дами в лилаво" и сериала „Хавай 5-0". Паралелно с  изпълненията ще се прожектират и трейлърите към филмите.

Мегапродукцията „Набуко", която пожъна истински фурор на Бургаските музикални празници миналото лято, се завръща на сцената. На 15 април, от 19:00 часа, бургазлии и гостите на града ще могат да съпреживеят  драматичните събития след нападението над  евреите, които са  превзети от вавилонците, а впоследствие заточени от Набуко  извън родината си. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега