Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трайни насаждения спасяват "Тракия" от снежните капани?

Трайни насаждения спасяват "Тракия" от снежните капани?

Отдавна известният проблем със снегонавяванията по АМ "Тракия" стана причина регионът да остане откъснат от останалата част на страната през по-голямата част от първата половина на януари.

В началото на годината Бургас се превърна едновременно в зимна приказка и снежен ад. Необичайните обилни снеговалежи се отразиха най-вече на пътната инфраструктура. Отдавна известният проблем със снегонавяванията по АМ "Тракия" стана причина регионът да остане откъснат от останалата част на страната през по-голямата част от първата половина на месеца.

В тази връзка продължават обсъжданията на евентуални мерки, които биха предотвратили подобни ситуации в бъдеще. Кметът на Карнобат Георги Димитров предлага решение на проблема със селскостопански трайни насаждения. За целта обаче държавата трябва да даде специален статут на терените по 500-метровата ивица земя по протежение на пътя.

По този начин, селскостопанските производители ще могат чрез субсидии да използват земята за лозови масиви и овошни градини. Те, освен че ще увеличат продукцията, ще имат благотворно влияние и като създадат естествензащитен пояс, който ще спира бурните ветрове през зимата. Именно те са виновни за преспите, коитозатрупват пътното платно и прекъсват връзката на стотици населени места отБургаска област с останалата част на страната.

Кметът обосновапредложението си с това, че държавата ще избегневлизането в тежки отчуждителни процедури и ще има нулев финансов ангажимент към изграждането иподдържането на този нов залесителен пояс, защото за него всъщност ще се грижатземеделците.

"Така ще спрем да наричаме автомагистрала„Тракия” лятната магистрала и освен, че ще решим един стар  инфраструктурен проблем, ще дадем още еднавъзможност на нашите трудолюбиви хора да работят", коментира Георги Димитров. 

Той отправи своето искане към областнияуправител на Бургаска област Вълчо Чолаков като представител на държавата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега