Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трима министри пристигат в Бургас за Международния ден на Черно море

Трима министри пристигат в Бургас за Международния ден на Черно море

Те ще участват в среща на високо ниво по повод Международния ден на Черно море.

Трима министри пристигат в Бургас в понеделник. Те ще участват в среща на високо ниво по повод Международния ден на Черно море. Крайморският град ще бъде домакин на форума, в който ще вземат участие министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Форумът ще събере представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна. С международната конференция ще се отбележи 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

Срещата в Бургас ще се състои вЕкспоцентър „Флора“ в понеделник сутринта. Представителите на шестте черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия при постигането на  реални резултати по възстановяването и опазването на Черно море.

Участниците ще обсъждат перспективите за обмен на знания и капацитет в подобряване състоянието на морската среда в дългосрочен аспект и бъдещи инициативи за сътрудничество на регионално ниво чрез Черноморската комисия.

В конференцията ще участват представители на Черноморската комисия, ЕС, на Международната комисия за опазване на река Дунав, на българското правителство, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор. Форумът се организира от МОСВ, съвместно с община Бургас и Басейновата дирекция „Черноморски район“.

След конференцията, в 11:00 часа Московски ще направи инспекция на проекта за вертикална планировка в Морска гара Бургас и ще разгледа изложбите, подредени в нея. Павлова, от своя страна, ще присъства на откриването на обновения със средства от Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок № 7 в ж.к. „Изгрев“ в града. Събитието ще се състои в 12:00 часа на обяд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега