Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тристранката не постигна съгласие за нощния труд

Тристранката не постигна съгласие за нощния труд

Социалните партньори не постигнаха съгласие за начина, по който да бъде заплащан нощният труд. След Нова година работна група с участието на работодателите и синдикатите ще обсъди и предложи съответни законодателни промени, обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Социалните партньори не постигнаха съгласие за начина, по който да бъде заплащан нощният труд. След Нова година работна група с участието на работодателите и синдикатите ще обсъди и предложи съответни законодателни промени за решаване на проблема. Това стана ясно след  заседание на Съвета за тристранно сътрудничество, на което беше обсъдена идеята на КТ „Подкрепа“ за вдигане на добавката от сегашните 25 стотинки за час и обвързването й с размера на минималната заплата. 

"В очерталата се дискусия се обединихме, че това заплащане на нощния труд е неадекватно на другите равнища на заплащане",  обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Министърът заяви, че в бюджета за следващата година не са предвидени допълнителни пари за по-висока добавка за нощен труд за служителите на МВР, отбраната и здравеопазването, предаде БНР.

От синдикатите реагираха остро на отказа сегашната ставка от 25 стотинки за час нощен труд да бъде увеличена от догодина."В рамките на бюджета за тази година се решаваха какви ли не безумни проблеми. На какви ли не безумни групи хора - тук говорим за пари, които са заработени. Вие раздадохте какво ли не кому ли не – само не на хората, които работят", обърна се към социалните партньори лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега