Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Триумф за Симеонов - затвориха "Какао бийч" заради шум

Триумф за Симеонов - затвориха "Какао бийч" заради шум

Походът на вицепремиера се увенча с успех.

Походът на вицепремиера Валери Симеонов срещу "Какао бийч" се увенча с успех. Това съобщи самият той на брифинг в Бургас днес. Култовото заведение в КК "Слънчев бряг" е било затворено заради нарушаване на разпоредбите за ограничаване на звуковото замърсяване.

Заедно с популярния клуб, в петък властите са запечатали и плажния бар "Хедон" в Созопол, посочи вицепремиерът. По думите му, и на двете места отказали да спрат звука и да прекратят купона, дори след като им били връчени писмени предписания.

"Това доведе до необходимостта от издаването на заповеди за прекратяване на експлоатацията на тези два обекта. Заповедта беше връчена в петък,10 август, заведенията бяха затворени и до момента затварянето или спирането на дейността на тези заведения е под контрола на Министерството на вътрешните работи", коментира пред журналисти днес Симеонов.

От началото на летния сезон досега, от РЗИ са съставили 84 констативни протоколи и предписания и са наложили 5 акта за нарушения, във връзка с нарушения на нощната тишина. На основание чл. 31 от ЗЗШОС са издадени 20 Заповеди за забрана озвучаването на открити площи за времето от 23.00 ч до 07.00 ч. и за спиране на дейността на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, нарушаващи разпоредбите регламентирани от законодателя.

Вече са изпратени писма до кметовете на общините, на чиято територия са регистрирани нарушенията, предвид компетентността вменена им от законодателя в чл. 22 и чл. 31 от ЗЗШОС, за да предприемат незабавни мерки и да отстранят установените нарушения, посочват от  от РЗИ-Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега