Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръмп и Путин разговаряха във Виетнам за Сирия

Тръмп и Путин разговаряха във Виетнам за Сирия

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин проведоха разговори в рамките на срещата на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Дананг, Виетнам, съобщава в. "Сега".

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин проведоха разговори в рамките на срещата на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Дананг, Виетнам, съобщава в. "Сега", позовавайки се на информация на БГНЕС.

Двамата приеха съвместно изявление за Сирия, подкрепено от руския външен министър Сергей Лавров и от държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсън. Те потвърдиха важността на наличието на зони на деескалация в конфликтната страна. "Президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп отново подчертаха важността на зони за деескалация като временна мярка за намаляване на насилието в Сирия и изпълнението на споразуменията за прекратяване на военните действия, което да подобри достъпа до хуманитарна помощ и да създаваде на условия за окончателно политическо решение на конфликта", се казва в текста на декларацията.

Те припомниха също своя ангажимент за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия и призоваха за увеличение на хуманитарната помощ за азиатската държава. Според тях кризата в страната няма военно решение и че напредък трябва да се търси спрямо резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН. Двамата лидери декларираха също решимостта си да ликвидират „Ислямска държава“ в Близкия Изток.

Путин и Тръмп приветстваха сключването на 8 ноември в Аман на меморандум между САЩ, Русия и Йордания, в основата на който е прекратяване на огъня в южната част на Сирия. Контролът върху споразумението ще продължи да изпълнява с участието на експерти от трите страни. Руско-американските контакти в рамките на срещата на АПЕК станаха основната интрига в Дананг. Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество е регионална икономическа организация със седалище в Сингапур, създадена през 1989 г. в Канбера по предложение на министър-председателите на Австралия и Нова Зеландия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега