Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Туризма на бунт срещу "закона за шума" на Валери Симеонов

Туризма на бунт срещу "закона за шума" на Валери Симеонов

Обединени в асоциация, хотелиери и ресторантьори коментират, че законопроектът е необмислен и със сигурност ще доведе до тежки последици за малкия и средния бизнес.

Представители на туристическия бизнес в Слънчев бряг се вдигнаха на бунт срещу т.нар. "Закон за шума", разработван от вицепремиера Валери Симеонов. Обединени в асоциация, хотелиери и ресторантьори коментират, че законопроектът е необмислен и със сигурност ще доведе до тежки последици за малкия и средния бизнес.

"В предложенията не се прави разлика между нормална градска среда и среда в курорти с национално значение, норми за дневен шум и норми за нощен шум. Предложенията са построени и обосновани на принципа: "няма шум - няма проблем".", посочват от бизнес асоциация "Слънчев бряг" в отворено писмо. 

Авторите на текста посочват, че законовите промени ще попречат не само на нарушителите, но и на съвестните стопани на хотели и заведения по морето да предлагат развлечения на туристите, които не винаги търсят само "здрав сън, тишина и отново тишина".

Те настояват в закона да се диференциират градските зони и курортните образувания, които според тях не трябва да се поставят под общ знаменател. Те настояват курортите от национално значение да бъдат подчинени на различни регламенти, които да позволяват на хотелиерите и ресторантьорите да организират развлекателната си програма, без да бъдат заплашвани от санкции.

Друг проблем, според туристическия бизнес, е възлагането на отговорността по "опазване на тишината" на МВР. Хотелиерите и ресторантьорите от асоциацията смятат, че полицията и към момента има достатъчно работа, при това не само по курортите. Според тях, новите им задължения ще доведат до нови корупционни практики.

"Да, нужно е да се създаде механизъм за контрол, но нека той да бъде логичен и работещ, така че да не се отрази на приходите от туризъм, и въобще от леката индустрия в страната, и в същото време да се постигне желания покой за почиващите, било то в хотелите или домовете си", апелират от бизнес асоциация "Слънчев бряг".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега