Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турската прокуратура разследва Елиф Шафак и други писатели

Турската прокуратура разследва Елиф Шафак и други писатели

Светът определи акцията като скандално нарушение на свободата на словото.

Турската прокуратура започна разследвания срещу Елиф Шафак и други писатели. Светът определи акцията като скандално нарушение на свободата на словото и е насочена към автори, засягащи в творбите си тежки теми като сексуално насилие и насилие над деца, пише в-к "Guardian".

Властите обвиняват писателите, че обсъждайки широко тези теми в социалните мрежи и поставяйки ги в центъра на своите разкази и романи, те "популяризирали" тези практики и по този начин "спомагали за разпространението и утвърждаването им".

Миналата седмица страница от роман на Абдула Севки бе публикувана в Twitter, след което Министерството на културата заведе иск за криминално деяние към него. Това доведе до вълна от публикации на пасажи и цитати не само от негови книги, но и от произведения на други автори, засягащи тези актуални теми.

"Всеки пасаж, в който се разказва за сексуално насилие над деца в турската литература, се проверява. Това е новата им идея фикс. Иронията е, че това е държава, в която броят случаите на сексуално насилие над жени и деца непрекъснато расте.
Турските съдилища не са се променили, не са редактирани и законите. Тоест, в една страна, в която има спешна нужда от мерки срещу сексуалното насилие, властта се съсредоточава в това да гони писатели. Това е огромна трагедия. Лов на вещици", коментира световноизвестната носителка на множество награди за литература Елиф Шафак.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега