Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турция няма да строи АЕЦ до Резово, а ТЕЦ?

Молбата на фирмата-инвеститор е в процес на разглеждане
Турция няма да строи АЕЦ до Резово, а ТЕЦ?

Във връзка с появила се информация за изграждане на енергийни мощности в турския гр. Инеада, близо до българската граница и с. Резово, областният управител Константин Гребенаров отправи запитване до Генералния консул на Република Турция в Бургас.

Във връзка с появила се информация за изграждане на енергийни мощности в турския гр. Инеада, близо до българската граница и с. Резово, областният управител Константин Гребенаров отправи запитване до Генералния консул на Република Турция в Бургас. В получения днес официален отговор от консулството се казва следното:

„Към настоящия момент в гр. Инеада не се извършват дейности по изграждане на ядрена електрическа централа. Съгласно турското законодателство общественият сектор не разполага с правомощия за изграждане на топлоелектрическа централа.

Изграждането на топлоелектрическа централа може да се извършва от представители на частния сектор, след получаване на лиценз от Службата за регулиране на енергийния пазар. В Службата за регулиране на енергийния пазар е постъпило искане от страна на частна фирма за изграждане на топлоелектрическа централа в гр. Инеада, която се предвижда да работи с вносни въглища и с мощност 1.200 MW.

Към настоящият момент молбата на фирмата е в процес на разглеждане. Процедурата по получаване на разрешителни от другите институции във връзка с изграждането на топлоелектрическа централа в региона от страна на въпросната фирма, продължава. За да може фирмата да започне изграждане на централата е необходимо процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) да е приключила, а фирмата да е доказала финансовата си обезпеченост. Към настоящия момент молбата на фирмата за издаване на лиценз не е окончателно решена.”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега