Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турция обяви тримесечно извънредно положение

Турция обяви тримесечно извънредно положение

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната ще премине в извънредно положение за период от три месеца, заради опита за преврат в страната, предава "Hurriyet". Засилените мерки за сигурност влизат в сила от днес.

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната ще премине в извънредно положение за период от три месеца, заради опита за преврат в страната, предава "Hurriyet". Засилените мерки за сигурност влизат в сила от днес.

"Целта на извънредното положение е да елиминираме бързо и ефективно опасността, която заплашва демокрацията в страната ни, властта на закона, правата и свободите на нашите граждани", обяви Ердоган пред журналисти.

Президентът Ердоган апелира гражданите да бъдат спокойни, тъй като било "невъзможно армията да завземе властта". Правителството заяви твърдо, че мерките за сигурност ще бъдат насочени единствено към размирниците и ще имат за цел да защитят реда и безопасността на народа.

Междувременно, Министерството на външните работи на България предупреди нашенци, че ситуацията в Турция остава нестабилна. "Нивото на риска остава високо, като са възможни и сблъсъци на отделни места", пишат от ведомството. Към днешна дата няма постъпила нова информация за спешни случаи на български граждани, нуждаещи се от помощ.

Предвид влошената обстановка на сигурност, МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани в Турция да избягват да посещават оживени места в големите градове на страната. В Истанбул да се избягват обществените места с ключова социална роля като площад „Таксим”, бул. „Истиклял”, площадът пред двореца Долмабахче, туристическите места в район Фатих, спирките на метрото и метробусовете в централните части на Истанбул – районите Фатих, Бейоглу, Шишли, Бешикташ, големи търговски обекти и др. Препоръчва се да се избягват и инфраструктурните обекти, които бяха в центъра на процесите от 15.07, вкл. летище „Ататюрк”, ако не се пътува през него.

В Одрин, на входовете и изходите на града, както и в самия град, се извършват засилени проверки на самоличността на гражданите и на автомобилите, като се изискват личните документи на водача и документите на автомобила. Възможни са забавяния при придвижването на превозните средства.

Входовете и изходите на ГКПП на българо-турската граница са отворени и функционират нормално, но на ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ трафикът, основно на изход към Турция, е натоварен, предвид обичайните за това време премивания на турски граждани, живеещи в Западна Европа. От турска страна допълнително е засилен граничният контрол и се извършва детайлна проверка на личните документи.

МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на крайна необходимост от пътуване до Турция, да се информират постоянно за актуалните събития в страната и конкретния район, който планират да посетят, както и да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на сайта на МВнР, като оставят адресни и мобилни данни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега