Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търговците в Одрин се "въоръжиха" с турско-български речници и разговорници

Търговците в Одрин се "въоръжиха" с турско-български речници и разговорници

Нашенци пръскат по около 100 лева на посещение в Одрин.

Търговците в Одрин се въоръжиха с речници и разговорници, които да им помагат да общуват с потоците от български купувачи, привлечени от по-ниските цени в Турция. Това пише "Hurriyet". Тези речници са изготвени от търговските кооперативи, които скоро ще разпространят сред продавачите и гръцки такива.

Разговорниците съдържат около 250 думи, които са от най-голяма необходимост на търговците. Самите продавачи се хвалят, че разговорниците имат чудесен ефект и много улесняват работата им с българските клиенти.

Според статистиките, нашенци пръскат по около 100 лева на посещение в града, а гърците харчат между 50 и 80 евро за пазар. Повечето търговци вече познават редовните си посетители чужденци и дори имат приятелски отношения с тях. Някои дори отваряли "версии", ако парите не достигнат за всички покупки.

Както вече Ви информирахме, със спада на лирата, събото-неделният пазар в Турция се превърна в традиция за много балкански семейства. Интернет сайтове и фейсбук страници организират групови пътувания, като целта е една - шопинг туризъм. Въпросните "туристи" не гонят исторически монументи и развлекателни програми, а ниски цени.

Според "Hurriyet", нашенци и гърци пазаруват плодове, зеленчуци и дрехи в откритите пазари. Козметиката и перилните препарати привличат клиентела в магазините на една от главните търговски улици в северозападната част на Одрин.

Много от тях вече са окичили витрините си с табели и плакати на български и гръцки, а по-големите търговски обекти дори наемат персонал, говорещ двата езика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега