Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят архивни кадри свързани с Атанасовско езеро

Търсят архивни кадри свързани с Атанасовско езеро

В Бургас е разположено соленото Атанасовско езеро, което повече от 100 години се използва за добив на сол, служи като място за гнездене и почивка на стотици хиляди птици и осигурява живот на десетки интересни обитатели.

В Бургас е разположено соленото Атанасовско езеро, което повече от 100 години се използва за добив на сол, служи като място за гнездене и почивка на стотици хиляди птици и осигурява живот на десетки интересни обитатели. Днес, една част от Атанасовско езеро, е поддържан резерват, друга – защитена местност, но знаем ли как е изглеждало езерото преди 20, преди 50, преди 100 години …

По време на честването на Атанасовден за Атанасовско езеро екипът на проект „Солта на живота” покани гражданите на Бургас да се включат в една интересна инициатива и да помогнат да се съберат архивни кадри за Атанасовско езеро.  На празника, посветен на спомени за миналото на именития именник бяха показани стари снимки от 50-те години на „Черноморски солници“ АД, както и кадри на Ерик Хоскинс от 60-те години, предоставени от неговия син чрез БДЗП.

Нека всеки, който намери малко свободно време да прегледа семейните архиви, да разрови кутиите със снимки, старите вестници, и там където открие някаква част от или свързана с езерото – да се свърже с екипа на проекта. Няма значение какво е качеството или носителят на снимката, от „Солта на живота” обещават да обработят кадъра и да върнат оригинала. Снимката може да е на хартиен носител, негатив или диапозитив, кино или видеоматериал. Архивните открития могат да се предоставят до края на април 2013 г. - за всички участници ще има награди. Който желае може да изпрати снимката/и на ел.адрес: saltoflife@biodiversity.bg

Целта на инициативата е с най-интересните кадри да бъде организирана фото изложба. Нейното представяне ще е пред жителите и гостите на Бургас по време на първия Фестивал на солта, който проект „Солта на живота” ще организира през лятото. Със съгласието на авторите, ще бъде създадена и фотогалерия „Спомени от Атанасовско езеро” на сайта и фейсбук-профила на Проекта, като за снимките ще може да се гласува.

Любимият кадър на публиката ще получи допълнителна награда. “Солта на живота” e шестгодишен проект за възстановяване и дългосрочно опазване на лагуната на Атанасовско езеро, който се изпълнява от БФБ в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и „Черноморски солници” АД и е финансиран от Европейския съюз чрез програма LIFE+ Природа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега