Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят европейско финансиране за изграждане на нова сграда на Спешния център в Бургас

Търсят европейско финансиране за изграждане на нова сграда на Спешния център в Бургас

Ще се търси европейско финансиране за изграждане на нова и отговаряща на съвременните изисквания сграда, в която да се помещава центърът по спешна медицинска помощ в Бургас. През новия програмен период и възможностите на програма „Региони в растеж“ Министерство на здравеопазването ще работи за осигуряване на инвестиции за спешната помощ и всички техни филиали.

Ще се търси европейско финансиране за изграждане на новаи отговаряща на съвременните изисквания сграда, в която да се помещава центърътпо спешна медицинска помощв Бургас. През новия програмен период и възможностите на програма „Региони врастеж“ Министерство на здравеопазването ще работи за осигуряване на инвестицииза спешната помощ и всички техни филиали. По време на посещението си днес вБургас зам.-министрите д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков са поискалиофициално от Община Бургас да бъде предоставено петно за строеж в района наМБАЛ- Бургас.

Това е решение на един от проблемите, които Областният управителВълчо Чолаков представи приоритетно пред здравното министерство преди броенидни. Темата беше засегната от него и по време на срещата му с народнитепредставители от бургаски региони в началото на тази седмица. С изграждането нанова сграда за центъра по спешна медицинска помощ ще бъде разрешен дългогодишенпроблем свързан с множеството му премествания и отдалечеността на екипите отръководството и администрацията.            

Преди срещатас областния управител зам.-министрите посетиха МБАЛ Бургас АД, където сезапознаха с изпълнението на проекта за изграждане на Център за раннадиагностика на онкологични заболявания.           

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционнапрограма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансовапомощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни издравни заведения в градските агломерации“ по Оперативна програма „Регионалноразвитие” 2007-2013 г., с общ бюджет 147 млн. лв. и с конкретен бенефициентМинистерство на здравеопазването.           

По проекта е закупена високотехнологична апаратура задиагностика на онкологични заболявания. „Доволен съм от това, което видях.Скенерът, ядрено-магнитният резонанс вече се използват от жителите на Бургас ирегиона. По проекта са останали средства, с които ще бъде закупена допълнителнаапаратура – дигитален мамограф и лапароскопска система за гинекологичноприложение. „- каза зам.министър Персенски.            

Зам.-министрите се ангажираха да съдействат и за друг важен проект на МБАЛБургас –Отделението по трансфузионна хематология (кръвен център). Последното нее ремонтирано от 40 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега