Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ "Дева Мария" става база за обучение по медицинска онкология

УМБАЛ "Дева Мария" става база за обучение по медицинска онкология

Тук ще се обучават следващото поколение топонколози.

Университетска болница „Дева Мария“ в Бургас  става база за следдипломно практическо обучение на лекари по специалността „Медицинска онкология“. От януари лекарите, които желаят да се обучават по актуалната специалност, ще могат да го направят и в най-новото и модерно отделение по „Медицинска онкология“ в региона.

Във връзка с акредитацията на УМБАЛ „Дева Мария“ като база за практическо обучение на специализанти, управителят на болницата- д-р Даниела Георгиева обяви, че стартира конкурс за новозавършили лекари, които биха желали да се развиват в специалността „Медицинска онкология“.

"Превръщането ни в база за практическо обучение ще допринесе за реализирането на младите кадри в една медицинска специалност, която е много актуална, заради ръста на онкологичните заболявания в района. За съжаление, на Бургас са нужни все повече лекари, насочени към онкологията, защото не е тайна, че заболяванията при нас са над средните за страната и областта е на 6 място в България по брой на пациенти с онкологични заболявания", обясни д-р Георгиева. 

Годишно в Бургас се регистрират над 2000 новозаболели от злокачествени заболявания. Само за последната година статистиката сочи , че страшната диагноза са научили 1127 мъже и 952 жени. Над 16 000 са онкоболните в област Бургас.

Само преди дни отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“ навърши една година от официалното си откриване. С откриването си, отделението реши един от наболелите проблеми в Бургас - липсата на достатъчен капацитет всеки болен да получи лечението си без забавяне.

Екип от специалисти от София постави основите на различен тип лечение, в което се преплита най-висок клас медикаментозно третиране с уважение и внимание към пациента. Отделението стана и първото в България, започнало прилагане на най-новите терапии срещу онкологични заболявания. Болницата е и една от малкото, одобрени за използване на последно поколение медикаменти срещу рак, регистрирани в България.

За тази една година лечение в онкологичното отделение на университетска многопрофилна болница „Дева Мария“ е проведено на 2638 човека, а хиляди  получиха необходимото им второ мнение или консултация, посочват още от здравното заведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега