Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличават бюджета за туризъм за 2014-a

Увеличават бюджета за туризъм за 2014-a

Туризмът формира все по-голям дял от брутния вътрешен продукт на страната, като по последни данни този показател е вече 13,6% при средно 9% за Европа. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев пред участниците в III-та Международна среща на туроператорите в Пловдив.

Туризмът формира все по-голям дял от брутния вътрешенпродукт на страната, като по последни данни този показател е вече 13,6% присредно 9% за Европа. Това заяви заместник-министърът на икономиката иенергетиката Бранимир Ботев пред участниците в III-та Международна среща натуроператорите в Пловдив. 

Той подчерта, че значението на отрасъла за българскатаикономика постоянно нараства и доказателство за тази тенденция е фактът, чевсеки осми лев в икономиката ни е генериран от туризма. Ето защо е необходимотой действително да бъде реализиран като приоритет, което може да се осъществис дългосрочна стратегия и в постоянен диалог с бранша. Бюджетът за туризъм заследващата година ще бъде значително увеличен, увери още Ботев.  

Основна цел на двудневната среща в най-стария жив градна Европа е да се промотира България като целогодишна туристическа дестинация ив частност Пловдив и региона. Министерството на икономиката и енергетиката севключи в програмата с презентация за потенциала на страната ни да развиваразнообразни и все по-конкурентни туристически продукти за морски, зимен,балнео-, СПА, културно-исторически и други видове туризъм. 

Форумът дава възможност да се осъществят директниконтакти в рамките на няколко бизнес срещи между чуждестранните участниците иместни туристически компании. В конференцията участват над 55 туристическифирми от 15 държави с над 100 делегати.            

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега