Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличават размера на безвъзмездната помощ за обновяване на жилища?

Увеличават размера на безвъзмездната помощ за обновяване на жилища?

Размерът на предоставяната по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ безвъзмездна финансова помощ за България е възможно да бъде увеличен още в рамките на този програмен период.

Размерът на предоставяната по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ безвъзмездна финансова помощ за България е възможно да бъде увеличен още в рамките на този програмен период. Това договориха на среща в Брюксел еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан и вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. 

Грантовото финансиране от 50% е недостатъчно да привлече повече желаещи да се включат в програмата и да санират техните домове. Голям процент от сградите са със собственици, които нямат финансови възможности да покрият своя дял от разходите за обновителните дейности.

Еврокомисарят Йоханес Хан оцени положително плановете на българското правителство за създаването на единен орган, който да централизира усилията на държавата за постигане на практика на по-висока енергийна ефективност в жилищния сектор, обществените сгради, индустрията и транспорта.  Вицепремиерът Захариева ясно заяви, че това е изключително важен приоритет за служебното правителство.

Министър Захариева благодари на Йоханес Хан за подкрепата, защото по този начин не само ще бъдат подпомогнати българските семейства, но ще се създаде и допълнителна заетост в сектор с висока безработица, какъвто е строителството. Това е и силна мярка за подпомагането на малкия и среден бизнес.

Енергийната ефективност допринася за опазването на околната среда и повишаване на качеството на живот на гражданите. Друга тема на разговора беше изпълнението на големите инфраструктурни проекти, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“. Вицепремиерът подчерта, че правителството ще направи всичко възможно, за да може тези важни за икономиката проекти да приключат успешно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега