Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ул. "Васил Левски" се превръща в арена на танцови битки в Деня без автомобили

Ул. "Васил Левски" се превръща в арена на танцови битки в Деня без автомобили

В последния ден от Европейската седмица на мобилността ще отбележим Световния ден без автомобили.

В последния ден от Европейската седмица на мобилността ще отбележим Световния ден без автомобили. В Бургас той ще бъде уважен с танцови битки и стрийт демонстрации на една от централните улици в града. Между 10:00 и 20:00 ще бъде затворено движението по участъка на ул. "Васил Левски", между бул. "Христо Ботев" и бул. "Стефан Стамболов".

От 11.30 до 19.30 часа там ще се проведат ролер парти, вело, скейтборд, ховърборд райд и интересни игри за пешеходци. Брейк клуб "Бляк Стайл" и танцова школа "Дюн" ще се включат във впечатляващото All Style Street Dance Show Battles, което ще бъде от 11.30 до 12.30 часа. И, разбира се, всичко това ще бъде последвано от скейт демонстрации на уред, брейк денс, гарнирано с музиката на DJ Funktool от 17.30 - 19.30 часа.

Ето я и програмата до края на Седмицата на мобилността:

19.09.2017
Тема “Велосипеди”: Радио или ТВ предвания от поредицата “Млади репортери” - за споделената отговорност да се придвижваме по-интелигентно в интелигентния град.

Тема “Споделено каране на велосипеди”: Промоционална кампания за популяризиране на споделената велосипедна система “Вело Бургас” по медиите и информационните киоски на “Вело Бургас”.     

11 -12 часа и 14-15 часа - Тема “Интелигентен обществен транспорт”: Ден на отворените врати в Центъра за видеонаблюдение и контрол на трафика - демонстрационно събитие, в рамките на което ученици от Професионална гимназия по механотехника и електроника - Бургас ще имат възможност за интерактивно участие в процеса за управление на трафика.     

10.00 часа - Тема “Интелигентен обществен транспорт”:  Ден на отворените врати в Диспечерски център на обществения оператор “Бургасбус”ЕООД - за ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника “КОНСТАНТИН ФОТИНОВ”.     

21.09.2017
14.30 часа - Тема “Зелени пътеки”: Демонстрационна обиколка и разходка за ученици от ППМГ “Акад. Никола Обрешков” - Бургас  с “Влакчето на солта” в Защитена зона “Атанасовско езеро”. По време на обиколката в резервата участниците ще се запознаят с историята за добив и преработка на сол, а  експерти от Българска фондация “Биоразнообразие” ще разкажат за обитателите в езерото.

22.09.2017
11.30 до 19.30 часа - Тема “Мобилността и нашето здраве”: Хепънинг в рамките на кампанията “Ден без автомобили” в затворената за движение централна улица “Левски”. Отворена младежка сцена -  скейтборд и вело райд демонстрации по бавно и забавно каране; брейк денс, ролер парти, ховърборд райд, игри за пешеходци. 

11.30 - 12.30 часа - THE NEXT CREW брейк клуб “Бляк Стайл” и танцова школа “Дюн” - All Style Street Dance Show Battles.         

17.30 - 19.30 часа - Скейт демонстрации на уред;  Ролер парти;  Брейк денс; DJ Funktool.           

Тема “Велосипеди и ходене пеша, зелени пътеки”: велопоход с начало на 22.09 и край на 24.09.2017 г. - Българска фондация “Биоразнообразие”, един от координаторите на Зеления пояс у нас и “Зелена Странджа”- Бургас организират природното приключение “Странджа - от край до край. С колело по Зеления пояс”. Тръгване - 8.00 часа от паркинг на магазин “Билла”, пл. “Трапезица”.

Желаещите велосипедисти ще се включат, за да се запознаят на живо с територии в Зеления пояс в българската част на Странджа планина. Турът ще завърши в гр. Ахтопол, където в празничните дни Община Ахтопол и Сдружение Лумен организират тридневен Рибен фестивал.

За да се включат във Вело похода, участниците е необходимо да умеят добре да управляват планински велосипед, но не е необходима специална физическа подготовка. Целият поход включва общо около 120 км. каране на велосипед по асфалт и черен път. Нощува се в местността Качул (на река Велека, близо до с. Граматиково) и в гр. Ахтопол.

В събота вечер, в навечерието на Деня на Зеления пояс, в читалището в Ахтопол ще бъде представена инициативата “Балкански Зелен пояс”,  а на самия празник 24 септември ще бъде организиран пешеходен преход покрай скалистия бряг на морето до устието на река Велека и разходка с лодки по самата река. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега