Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уникални църковни песнопения ще огласят Поморие в следващите 3 дни

Уникални църковни песнопения ще огласят Поморие в следващите 3 дни

В Поморие пристигнаха не само изпълнители от страната, но и хорове от Гърция, Македония, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна и Чехия.

Провежданпод патронажа на Н. В. Пр. Сливенския митрополит Иоаникий и кмета наОбщина Поморие Иван Алексиев, Международният фестивал за православна музика „Св. Богородица – Достойно есть” еизвестен  със стройната си организация и високото художествено ниво.

През2017 е неговото 14-то издание и вчера се състоя официалното му откриване. Потози повод в Поморие пристигнаха не само изпълнители от страната, но и хорове отГърция, Македония, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна и Чехия.Събитието отновопривлече стотици хора както заради красивите песнопения, така и заради чудотворнатаикона с лика на Божията майка, пристигнала специално за 14-то изданиена мащабния форум.

С литийно шествие светинята беше пренесена до вратите нахрам „Свето Рождество Богородично”, където Негово ВисокоПреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий отслужи молебен и водосвет, всъслужие с местни и гостуващи духовници. 

„Поздравявам всички, които отново съвестно сасе потрудили, за да се проведе и четиринадесетото издание на фестивала. Тазигодина виждам и много нови участници. Трябва да има една приемственост междухоровете, защото всички вие сте се отдали на музиката и възпявате Господа. Товае правилният подход, правилният път, за да съществува този фестивал”, казамитрополитът, давайки своята благословия. От сцената на НЧ „Просвета 1888”заместник-кметът Янчо Илиев също поздрави всички организатори, зрители иучастници и откри фестивала.

В рамките на четиридни /от 07 до 11.06.2017 г./ ще бъдат представени уникални солови и хоровиизпълнения. В църквата „Свето Рождество Богородично” миряните ще имат ивъзможността да се поклонят пред иконата „Света Богородица – Достойно есть”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега