Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Управляващи и опозиция в спор за касовите апарати в автобусите

Управляващи и опозиция в спор за касовите апарати в автобусите

БСП ще предложи промяна в Закона за автомобилните превози, с която да се удължи с 6 месеца срокът за монтиране на касови апарати в извънградските автобуси. От ГЕРБ пък настояват отлагането да е с 3 месеца.

БСП ще предложи промяна в Закона за автомобилните превози, с която да се удължи с 6 месеца срокът за монтиране на касови апарати в извънградските автобуси. От ГЕРБ пък настояват отлагането да е с 3 месеца. От двете политически сили са внесли отделни законопроекти за промени в Закона за автомобилните превози.

Припомняме, че с измененията в Закона за автомобилните превози, които влязоха в сила на 3 юли тази година, автобусните превозвачи бяха задължени да издават билети на пътниците само от фискални устройства, а шестмесечният срок да изпълнят това изискване изтича на 3 януари 2013 г.

„Тези шест месеца, които предлагаме, ще помогнат на фирмите да организират по-добре работата си. В противен случай ще настъпи пълен хаос в автомобилните превози”, заяви червеният депутат Петър Мутафчиев. Той отбеляза, че едва през ноември бяха определени техническите параметри за апаратите и не всички фирми ще имат възможност да изпълнят задължението до 3 януари, когато изтича срокът.

„Не считаме, че може да има каквито и да било проблеми с финансовата дисциплина, защото билетите, които сега се издават, са фискални документи”, каза още депутатът.  Монтирането на фискалните апарати в автобусите може да бъде  извършено технически в тримесечен срок, каза пред журналисти  председателят на транспортната комисия Иван Вълков от ГЕРБ. По  думите му законопроектът на БСП има и спекулативен характер. Ако сложите 6 месеца след Нова година, ще видите, че срокът ще изтече точно в седмицата преди изборите и ще даде възможност да бъде спретнат един политически протест преди вота, посочи Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега