Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ураганът "Санди" помете осем щата и уби 48 души

Очаква се броят на загиналите да расте
Ураганът "Санди" помете осем щата и уби 48 души

Броят на загиналите след урагана "Санди" достигна 48 души в САЩ и Канада, съобщават световните агенции.

Броят на загиналите след урагана "Санди" достигна 48 души в САЩ и Канада, съобщават световните агенции. Очаква се да продължи да расте, тъй като все още има изчезнали хора. Без електричество са останали около 8 милиона души в 15 щата. Възстановителните работи се извършват без прекъсване.      

Наводнени са четири града в северната част на Ню Джърси. Нарушен е железопътният транспорт. Спрени са три реактора на атомни централи, а четвърти е под наблюдение. Ураганът причини сериозни щети на електропреносните мрежи, а високите води застрашиха охладителните системи. Опасност за хората няма, увериха властите, след като се появиха опасенията, че придошлите води може да залеят реакторите, както стана в японската АЕЦ „Фукушима" .

Над 18 000 полета са анулирани. Всички летища в Ню Йорк бяха затворени, тъй като пистите им бяха наводнени. Летищата JFK и Newark ще започнат да приемат самолети днес по обяд българско време.  

Днес се очаква намиращите се във Вашингтон министерства и ведомства да възобновят работата си. Централата на ООН в Ню Йорк остава парализирана за трети пореден ден, както и самият град. Почти 132 000 души продължават да са без електричество във Вашингтон, Балтимор и предградията им. Възстановителните работи се извършват без прекъсване.

Ураганът Санди е нанесъл щети на стойност между 30 и 40 милиарда долара, смятат експерти. Това е доста по-малко, отколкото 100-те милиарда от урагана Катрина през 2005 година.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега