Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условията в детските бази за отдих по морето са добри

Условията в детските бази за отдих по морето са добри

Условията за почивка в посетените повече от 20 големи бази са добри и те отговарят на изискванията, констатираха представителите на Министерството на туризма.

В разгара налетния сезон министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди експертите наминистерството да проведат срещи по места и да проверят условията в детскитебази за отдих по българското Черноморие. Това се прави, за да се гарантиратусловията за този вид почивка и да се набележат мерки за утвърждаване настраната като една от най-предпочитаните туристически  дестинации за детски отдих в региона.  

Условията започивка в посетените повече от 20 големи бази са добри и те отговарят наизискванията, констатираха представителите на Министерството на туризма. Разположениса на големи площи, които позволяват разнообразни спортни и творчески дейности.Зоните са обособени правилно и се охраняват от специализирани лица, които освенангажимент за сигурността имат и контролно-пропускателни функции. На всеки10-15 деца е посочен по един отговорник.

Във всички посетени бази саразположени и медицински центрове/пунктове с постоянно назначен лекар, а някоиразполагат и със собствени автомобили за спешна помощ. Плажната ивица се ползвапо договор с концесионера на съответния плаж, като задължително са осигурениспасители и отделно място за децата. 

Срещите по места са част от работата на Министерството натуризма за детайлизиране на критериите, на които трябва да отговаряматериалната база за детска почивка според националните и международнитестандарти. Един от проблемите в този сегмент е, че все повече хотели започватда приемат организирани групи подрастващи, но някои не са направили достатъчноинвестиции, за да може техният отдих напълно да съответства на новитеизисквания.

Затова Министерството на туризма ще инициирадискусия между представители на всички бази за детски отдих и ангажиранитеинституции и организации. В рамките на дебатите ще бъдат обсъдени предложениятаза промени в нормативните разпоредби, регламентиращи рамка от минималниизисквания за осъществяването на тази дейност и контрола върху нея. Въз основана тези изисквания да бъде изготвен списък на базите, които отговарят наусловията.  

Развитиетона организирания детски туризъм е важен сегмент от националния туристическипродукт на страната. България от десетилетия изгражда и развива детските бази ие известна зад граница като много спокойно и гостоприемно място за почивка наподрастващите, особено за деца от Русия, страни от бившия СССР и ЦентралнаЕвропа.

Този продукт обаче се нуждае от по-активно промотиране, за да сеутвърди имиджът на България като предпочитана дестинация за тази възрастовакатегория туристи, посочиха представителите на бранша по време на срещите.Мненията ще бъдат взети предвид при осъществяването на следващите стъпки заразвитие на организирания детски отдих у нас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега