Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за адвокатка, според обвинението присвоила над 150 хил. лв.

Условна присъда за адвокатка, според обвинението присвоила над 150 хил. лв.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи условно наказание от 3 години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 5 години спрямо Л. А. – адвокат, съобщиха от прокуратурата.

Повнесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи условнонаказание от 3 години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено заизпитателен срок от 5 години спрямо Л. А. – адвокат, съобщиха от прокуратурата. 

Тя е подсъдима за това,че в периода от 25.08.2009 г. до 22.02.2010 г. в гр. Бургас и в гр. Несебър,при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице– „експерт маркетинг“ в търговско дружество, присвоила чужди пари, връчени й втова качество и поверени й да ги пази и управлява, в големи размери –154 153 лева, собственост на търговското дружество, като не изпълнилазадължението си да отчете получените и плащани суми по сключени договори запокупко-продажба на недвижими имоти и по запис на заповед – престъпление почл.202, ал.2, т.1, вр. чл.201, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.58а, ал.1 от НК.

Търговскотодружество е собственост на канадския гражданин Г.Б. Предметът му надейност е свързан със строителството и продажба на имоти. За да реализирабизнес-намеренията си, собственикът на дружеството наел подсъдимата, тъй като етърсил човек с юридическо образование, който реално да ръководи дружеството.Така адвокатката била назначена, въпреки че по трудов договор е заемала друга позиция. Позицията й е позволявала да се разпорежда и с финансовисредства.

Присвоената сума от 154 153 лева е получавана от нея при петотделни случая от клиенти или техни представители, които искали да си закупятимот от търговското дружество и един случай от представител на друго търговскодружество, дължащо пари на това управлявано от нея.Присъдатае постановена по реда на съкратеното производство. Л. А. е лишена от правода заема държавна или обществена длъжност както и е лишена от право даупражнява търговска дейност, свързана с управление или пазене на чуждоимущество и материалната му отчетност за срок от 3 години.Присъдатана Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега