Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условно наказание и глоба за водач, опитал да подкупи полицаи

Условно наказание и глоба за водач, опитал да подкупи полицаи

Наказание 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 300 лв. наложи Окръжен съд Бургас на Румен Радичков.

Наказание 6месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 300лв. наложи Окръжен съд Бургас на Румен Радичков. Той бе признат за виновен втова, че на 05.08.2014 г. около 16,30 ч. на разклона за село Миролюбово, направилопит да даде подкуп – сумата от 40 лв. в две банкноти, на длъжностни лица,заемащи отговорно служебно положение – полицейски орган – старши полицай иполицай към сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУП – Бургас, поставяйки паритена задната седалка на служебен полицейски автомобил.

Подсъдимият направил това,за да не извършат действия по служба – за да не извикат служители на сектор„Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Бургас, които да съставят Акт за установяванена нарушение за констатирано от тях нарушение на турски гражданин, управляваллек автомобил, без да има направена задължителна застраховка „Гражданскаотговорност“ за автомобила.           

Помолба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото по реда на съкратенотосъдебно следствие. Съдът първоначално му определи наказание 9 месеца лишаванеот свобода, което намали по реда на съкратеното съдебно следствие с 1/3 и постановиРадичков да търпи 6 месеца лишаване от свобода. Изтърпяването на това наказаниее отложено с 3 години изпитателен срок. Съдът му наложи също предвидената взакона глоба и отне в полза на държавата предмета на престъплението – сумата от40 лв.            

Припостановяване на присъдата съдът взе предвид множество смекчаващи отговорносттана Радичков доказателства. Представителят на Окръжна прокуратура Бургас изащитникът на подсъдимия посочиха, че той е признал вината си и е съдействал заразкриване на обективната истина, изразява съжаление за стореното и се отнасякритично към него, има чисто съдебно минало и представлява личност с нискаобществена опасност.           

Споредобвинителния акт Радичков и турският гражданин влезли в страната с колата напоследния „Ланд Ровер“ и отишли до Пловдив. Те взели „Пежото“ от неговиясобственик, за да го закарат на сервиз, защото било ударено. По обратния пътподсъдимият управлявал „Ровъра“, а турският гражданин - „Пежото“. Последниятбил спрян за проверка, при която се установило, че за колата няма сключендоговор за гражданска застраховка и талон за технически преглед.

При проверкатаподсъдимият превеждал на турския гражданин и предложил пари на служителите нареда. После той отворил задната лява врата на патрулния автомобил и оставил наседалката двете банкноти, пъхнати в сгъната информационна брошура.Присъдатана Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдБургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега