Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Успешна високорискова операция извършиха специалистите в МБАЛ "Дева Мария"

Успешна високорискова операция извършиха специалистите в МБАЛ "Дева Мария"

В акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ „Дева Мария" Бургас бе извършена високорискова операция на бременна жена, при която се отстрани 8 сантиметров миомен възел в разпад.

В акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ „Дева Мария" Бургас бе извършена високорискова операция на бременна жена, при която се отстрани 8 сантиметров миомен възел в разпад.

Пациентката постъпва в болницата със силни болки. След прегледа от специалист се потвърждава наличието на бременност в 4 – 5 месец и голям дегенеративен миомен възел, който предизвиква силни болки, маточни контракции и опасност за живота на бебето. 

"Първото си дете родих точно ден преди официалното откриване на „Дева Мария" преди 5 години. Две години по-късно за първи път използвах услугите ѝ, когато постъпих с болки и бях оперирана от д-р Георги Хубчев по повод киста. Тогава той извърши успешна безкръвна операция. В този момент разбрах, че имам и миома, но не е премахната поради нейното местоположение – в непосредствена близост до фалопиевата тръба и големият риск тя да бъде засегната", разказва 30 годишната бургазлийка.

Тя сподели, че след като е забременяла преди близо 5 месеца до този момент не е имала никакви проблеми. В последните две седмици миомата  е започнала рязко да се увеличава, с по сантиметър на седмица. През последните няколко дни е изпитвала болки, поради което се е консултирала със своя наблюдаващ гинеколог.

Пациентката призна, че е била посъветвана моментално да потърси медицинска помощ в София, тъй като само там имат компетентността да помогнат в този случай. Поради силните болки, които изпитва в този момент решава да не предприема толкова дълго пътуване. Отива в болница „Дева Мария" търсейки вече познатия и д-р Хубчев, който я приема веднага и обсъждат вариантите за лечение. 

"Благодарна съм на целият екип, който ми помогна и се моля всичко да е наред с моето бебче. Изключително съм доволна от обслужването в болницата и от грижите, които се полагат за мен. Днес вече съм раздвижена и се чувствам добре", изказа благодарността си младата жена.

"След подобни обемни интервенции върху бременни жени много рядко се случва да се запази бременността, а в случая успяхме да запазим и самата тръба", разказа излизайки от операционната д-р Георги Хубчев.

"Това е високорискова операция, която извършихме с д-р Габриела Панайотова, операционна акушерка Юркюш Ахмед и анестезиологът д-р Стоян Милушев. Рисковете бяха големи, тъй като миомата заемаше почти цялата стена на матката и при отстраняването и се виждаше околоплодния мехур с плода. В много от случаите може да се износи бебето въпреки наличието на миомен възел. Но тук това беше невъзможно, тъй като той започва да дегенерира и разпада. Момичето ще остане на медикаментозна терапия и под лекарско наблюдение", допълни за нейното състояние началникът на АГ отделението. 

Д-р Георги Хубчев е един от най-признатите специалисти по лапароскопска гинекология, урогинекология, онкогинекология и  гинекологична ендокринология в България. Неговата помощ в МБАЛ „Дева Мария" търсят пациентки с гинекологични заболявания не само от Бургас и региона, но и от цялата страна.

Припомняме, че той е и причината всяка година в болницата във Ветрен да се провеждат демонстративни обучения на български лекари, водени от световноизвестни чужди специалисти по онко и урогинекология.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега